Bernardić u Sesvetama ženama dijelio karanfile: "Mi ženama odavno čestitamo njihov dan"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2024. 14:56:33
Bernardić u Sesvetama ženama dijelio karanfile: "Mi ženama odavno čestitamo njihov dan"

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Socijaldemokrati rastrčali su se po Zagrebu čestitajući crvenim karanfilima njihov dan, Međunarodni dan žena. 



Dan žena prilika je za čestitanje ženskom rodu na svemu što, željeli mi muškarci priznati ili ne, one čine za održavanje ovog svijeta funkcionalnim. Počevši od vlastita četiri zida na dalje. Priznanje za sve to im je jedan dan u godini. Njihov dan. Pa, ajde onda, barem taj dan treba iskoristiti i čestitajući im ustvari zahvaliti na tome što postoji život, funkcionalan kakav je. Jer, bez njih (sad će se javit muškarčine i dignut ton!), ustvari nema prvo uopće života, a potom niti funkcionalnog. 


Da ne duljimo dalje u filozofskoj raspravi o ženskoj ulozi u društvu, onako muški, jednostavno, spomenimo kako su Dan žena danas mnogi muškarci iskoristili za čestitanje ženskom spolu, nadajmo se i svojim vlastitim suprugama, tako već tradicionalno mnoge političke opcije u našim sredinama upriličuju razne načine čestitanja.  U Sesvetama je proteklih godina bilo i lijevih i desnih, a ove godine smo zabilježili samo demokrate, pripadnike Seocijaldemokratske stranke koji su u središtu Sesveta prolaznicama uručivali crvene karanfile čestitajući im pri tom Dan žena. Priliku da Sesvećankama čestita Dan žena iskoristio je predsjedni Socijaldemokrata Grada Zagreba Davor Bernardić u društvu s predsjednikom sesvetske organizacije te stranke Ivanom Cikovićem, te članovima Josipom Liparom i Sebastijanom Svatom.


"Ne, ma kakvi, nije nam ovo od sada, ako hoćemo govoriti o povijesti socijaldemokracije, tada bismo mogli pogledati duboko unatrag i vidjeti od kada mi to ženama čestitamo njihov dan, a to se vidi i po odabiru cvijeća, jer ne dijelimo ni ruže ni maćuhice, nego onako kako je odavno određeno, crvene karanfile", uz ostalo rekao nam je Bernardić danas dopodne uručujući ženama karanfile, a većina od njih lijepo je zahvalna na nenadanom poklonu, dok su mnoge spremno ušle u razgovor podržavajući ovakvu lijepu gestu.


A posjetio je Bero sesvetski plac, ili tržnicu da budemo jezično ispravni, bit će prigode naredne godine da pred lokalne izbore prozborimo o toj temi, ušao je u sesvetski katastar, ured HEP-a, ljekarnu, pekarnu i mnoge druge prostore u kojima uglavnom rade žene, te im na njihovu radnom mjestu čestitao ovaj ženski dan.


Kako god okrenuli, tek spomenimo  kratki komentar jedne gospođe: "Ooo, kako lijepo, vi ste prvi, bojim se i jedini danas koji ste mi čestitali Dan žena". 

Pa baš lijepo od Bere i njegovih kolega.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 12:35:44

Create Account