Gasi se sesvetska policija, odlazi u povijest, od sad ćemo imati gradsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.2.2022. 13:49:28
 Gasi se sesvetska policija, odlazi u povijest, od sad ćemo imati gradsku

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Krajem veljače ili početkom ožujka PP Sesvete odlazi u povijest, policijska postaja u Sesvetama postaje IX policijska postaja Zagreb.



Sesvetska policija kao samostalna policijska postaja prestaje postojati u dosadašnjem organizacijskom obliku. Nakon 30 godina od ulaska Sesveta u Grad Zagreb postaja je integrirana među gradske policijske postaje kojih ima osam, a sesvetska postaje IX policijska postaja. 


Prema riječima načelnika Evelina Mustapića, diže se kategorija, policijska postaja u Sesvetama ulazi u prvu kategoriju, kao što su  i sve gradske postaje. Do sada su Sesvete s Velikom Goricom i Zaprešićem bile postaja druge kategorije, a ostale policijske postaje na području Županije su treće kategorije.


Ulaskom u prvu kategoriju iz nadležnosti sesvetske policije odlazi promet, pa će tako jedinica prometne policije iz Heinzelove ulice nadzirati i teritorij Sesveta, te obavljati sve očevide.


Obzirom da u Sesvetama neće više biti prometne policije, ova će postaja dobiti, prema riječima načelnika, dva odjela prevencije. Ono što će ipak činiti razliku između sesvetske devete i ostalih osam gradskih postaja, jest to da u Sesvetama ostaje upravni odjel za rješavanje pitanja osobnih, vozačkih i ostalih potrebnih dokumenata.


Na žalost, za sada nema napretka po pitanju rješenja smještaja. Kao što je poznato zgrada policije u Sesvetama već je prije 20 godina bila premala i neadekvatna, a kamoli danas. 


"Nitko sretniji od mene da se to riješi, ali evo, tu ste, tražite i pokušajte s vaše strane učiniti da se konačno počne rješavati to pitanje", poručio je vijećnicima na sjednici Vijeća GČ Sesvete načelnik dodajući da osim što je površinom premala, potpuno je neadekvatno smještena.


"Imate policijsku postaju smještenu u slijepoj ulici, ne treba govoriti koliki je to problem", dodao je Mustapić rekavši kako vjerojatno takvih primjera nema u svijetu, barem ne onom zapadnom.


Inače, nova policijska zgrada u Sesvetama planirana je zajedno s drugim zgradama državne i javne namjene na prostoru današnjeg Sljemena. Taj projekt kojeg su mnogi već upoznali - ProGIreg, urbane transformacije negdašnjeg industrijskog giganta, zasad je malo zastao što radi pandemije, što radi potresa, što radi subjektivnih razloga i onih starih i današnjih, no, nadajmo se da se od njega neće odustati.


U vrhu policije su svjesni potpuno neadekvatnih radnih uvjeta u sadašnjoj zgradi, te i oni sami očekuju početak ostvarivanja najavljenog projekta. Za sada se mijenja jedino kategorizacija sesvetske policije iz samostalne postaje druge kategorije u gradsku prve kategorije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2023. 16:12:57

Create Account