Održana akcija darivanja krvi, Mira Gec donirala svoju završnu 92. dozu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.11.2023. 12:03:38
Održana akcija darivanja krvi, Mira Gec  donirala svoju završnu 92. dozu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, facebook Crveni Križ Zagreb

Volonterka Crvenog križa Mira Gec jučer je po posljednji puta darivala krv upisavši 92. darivanje, te primila zahvalnicu za 40 godina volontiranja.




Pretposljednja ovogodišnja akcija protekla je u Sesvetama u znaku završnog darivanja dugogodišnje volonterke Crvenog križa Mire Gec kojoj je ovo bilo 92. darivanje, odnosno ekvivalent za muškarce cca 122 darivanja.  Naša vitalna sugrađanka koja je ujedno jučer proslavila svoj 70-ti rođendan, te time završila sa svojim davalaštvom krvi primila je ujedno i zahvalnicu za 40 godina ustrajnog volontiranja u Crvenom križu. 


Zahvalnicu joj je u velikoj dvorani Doma obrtnika Sesvete gdje se i održavaju akcije dobrovoljnog darivanja krvi, u društvu voditelja sesvetskog dijela Crvenog križa Željka Turčića uručio ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava i njegov zamjenik Ivica Golubić. Tom su prigodom istaknuli činjenicu da je ova rođena Čazmanka koja od desete godine živi u Sesvetama svojom krvlju spasila barem 360 života postavši time poticaj i uzor današnjim ali i budućim darivateljima. 


Ovoj u Sesvetama radi gospođe Mire svečanoj akciji pridružilo se 34 građana od kojih je prikupljeno 30 doza životno nezamjenjive tekućine. Raduje i činjenica da je akciji pristupilo dvoje novih, mladih darovatelja krvi koji će, nadajmo se, ovime postati stalni budući sesvetski darovatelji krvi. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account