Održana tribina o izmjenama i dopunama GUP-a Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.11.2022. 9:48:30
Održana tribina o izmjenama i dopunama GUP-a Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U GUP Sesveta ugradile bi se odrednice i smjernice koje bi omogućile promptniji razvoj Sesveta u smjeru kvalitetnijeg života i buduće niskougljične transformacije.



Dio vijećnika VGČ Sesvete inicirali su zatvorenu tribinu o izmjenama i dopunama GUP-a Sesvete o kojem su radnje već započele. 


Na tribini održanoj u ponedjeljak navečer, su govorili Jelena Bule iz Odjela za izradu urbanističkih planova Zavoda za prostorno planiranje Grada Zagreba, Vladimir Beštak iz Gradskog ureda za prostorno planiranje i razvoj grada, Višlja Kljajić u ime organizatora i arhitektica Dinka Pavelić kao moderatorica tribine.


Skup je u ovom slučaju bio zatvorenog tipa, a na njega su pozvani stručnjaci iz područja urbanizma, vijećnici VGČ Sesvete, te predstavnici mjesnih odbora koje obuhvaća GUP Sesvete. 


Ova tribina bila je skup koji prethodi budućim javnim raspravama o GUP-u na kojima će ponovno sudjelovati stručna javnost, pa potom i cjelokupna javnost, da bi se na kraju kroz dvije do tri godine došlo do dokumenta koji bi trebao omogućiti suvremeni razvoj Sesveta.


Tribini je nazočio i Mauro Sirotinjak, predsjednik skupštinskog odbora za prostorno uređenje.


Najznačajnija informacija s tribine jest da će osnovne primjedbe i prijedlozi za izradu izmjena i dopuna sesvetskog GUP-a dolaziti od Vijeća Gradske četvrti, te od Mjesnih odbora, stoga će biti jako važno da članovi odbora iz obuhvata GUP-a i vijećnici dobro razmotre stanje i potrebe, te podnesu kvalitetne prijedloge i primjedbe, kako bi ovaj važni dokument urbanističkog razvoja Sesveta bio što kvalitetniji. 


Create Account