Podvožnjak pruge na Jelkovečkoj Tomaševiću je tek na trećem mjestu, ne zna se kad se kreće s tim projektom (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2022. 12:47:22
Podvožnjak pruge na Jelkovečkoj Tomaševiću je tek na trećem mjestu, ne zna se kad se kreće s tim projektom (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Denivelacije pruge kod sesvetskog sajmišta koja bi u nekim normalnijim državama i gradovima bila već davno izgrađena, kod nas još nije došla niti do političke odluke o izgradnji.



Kod sajmišta gradit će se podvožnjak ispod željezničke pruge čime bi se drastično utjecalo na smanjenje beskrajnih gužvi, posebice četvrtkom u vrijeme sajmovanja. To da će se graditi znaju svi, međutim, kada? Odgovor na to pitanje još ne znaju niti oni koji bi trebali donijeti odluku o tome, a to je gradska vlast. 


"Razgovaramo s Ministarstvom prometa o različitim denivelacijama ispod željezničke pruge, kako na zapadu grada, tako i na istoku. Još nisu gotovi svi programi, vidjet će se koliko ima novaca za to, što ćemo moći povući iz EU fondova, a što ćemo morati financirati sami", rekao je gradonačelnik Tomašević odgovarajući na to naše pitanje prilikom otvorenja završene obnove vugrovečke škole. 


Dodao je da se denivelacijski pružni prijelaz Gajnice već projektira i očito je da će to biti prvi projekt denivelacije željezničke pruge u Zagrebu za vrijeme Tomaševićeve ere. Također je naglasio da je denivelacija Mandlova - kampus na Borongaju jako važna, jer je najbliža denivelacija udaljena 4 kilometara.


"Također željeznički prijelaz Trnava je jako opasan, tamo smo imali već i teških nesreća tako da bi i tu trebalo premostiti prugu", nadovezao se Tomašević. Podsjetio je da izgradnja jedne denivelacije košta oko 150 milijuna kuna što nije mali novac, a usporedio ju je s ulaganjem u obnovu i nadogradnju škole Vugrovec gdje je investicija iznosila 24 milijuna kuna.


Pri tome je zaboravio, ili možda nije informiran, da je u Sesvetama ministar prometa Oleg Butković svojedobno govoreći o denivelacijama javno izjavio da se radi o objektu u vlasništvu grada Zagreba, da grad to mora izgraditi, međutim, njegovo ministarstvo će po izgradnji gradu uplatiti cjelovit iznos investicije. Butković je tom prigodom izjavio da novaca ima i to europskog novca, samo ga treba željeti dohvatiti.


Gradonačelnik Tomašević ipak kaže da su usmjereni ka rješavanju denivelacija. "Svjesni smo tog problema i ove tri denivelacije su prioritet", zaključio je Tomašević ostavivši nas u nagađanju jesu li te tri denivelacije koje je spomenuo  redoslijedom Gajnice, Mandlova i Trnava, ili će ipak Sesvete, jednog lijepog dana biti ispred Trnave. Ali nedaj Bože da bi bili u samom vrhu prioriteta.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:33:07

Create Account