Sesvete, peti grad u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.1.2017. 16:35:57
Sesvete, peti grad u Hrvatskoj

Foto:

Sesvete su po brojnosti postale peti grad u Hrvatskoj.  Prema policijskim podacima, na dan 9. siječnja 2017. na području gradske četvrti Sesvete bilo je stalno prijavljeno oko 89.700 građana, što znači da već polovicom ovog mjeseca možemo zaokružiti na ukupno 90 tisuća stanovnika.

Dakle nadmašili smo Zadar koji je dugo držao petu poziciju s popisom stanovništva iz 2011 od 75 tisuća stanovnika. Na tom je popisu iz 2011 na području Sesveta živjelo 70 tisuća stanovnika, da bi potom u samo osam godina populacija stanovništva gotovo eksplodirala i narasla za nevjerojatnih 20 tisuća. Sesvete su, po tome, jedinstvene u Hrvatskoj i pokazatelj koliko brojnost stanovništva može značiti za snagu određene zajednice. Danas su Sesvete najbrojnija i teritorijalno najveća gradska četvrt u gradu Zagrebu.

Budimo ponosni što smo stanovnici ovog dijela Zagreba i Hrvatske, a velika prednost nad većinom drugih hrvatskih krajeva je što je stanovništvo Sesveta među najmlađima u državi. To je naša prednost i budućnost.


Create Account