Sramota na koncertu u Sesvetama, kiša "okupala" izvođače

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.6.2023. 11:30:58
Sramota na koncertu u Sesvetama, kiša "okupala" izvođače

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Da ne znamo da se radi o Hrvatskoj i gradu Zagrebu, mislili bismo da je ova kišna dvorana u Kišinjevu.




Promocija knjige "Skladbe za tamburu i klavir" prof. Nenada Dana Kozika, nastavnika u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića, a koja je prvenstveno namijenjena glazbenicima, bila je održana proteklog utorka, 6. lipnja u dvorani NS Sesvete. Pormociju knjige žačinio je koncert učenika Sesvetske glazbene škole, ali na žalost i jedan većini nenadani događaj. Za vrijeme trajanja koncerta počela je padati kiša koja je prodrla kroz krov i padala po pozornici.


Gledao je profesor Kozik na pod mokar pozornice, ubrzo su stigle  krpe koje je žena, pretpostavljamo, iz organizacije, pometala po podu pozornice i doimalo se da su te krpe već ranije bile pripremljene, što znači da to nije u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete neuobičajeni slučaj. 


Kišne su kapi u svim ritmu uporno i obilato natapale krpe koje su bile "primjereni dekor" jednom lijepom koncertu o kojem smo prekjučer izvjestili. No, što se tu moglo, osim možda zapjevati onu pjesmu "Dok dobuje kiša u ritmu tamtama....". Izvođači su pokazali da su majstori, jer iako ih je ta možda i smetalo, svojom izvedbom to nisu pokazali.


Doznajemo od ravnateljice Sveučilišta Vjekoslave Damjanović da ovo nije prvi slučaj, krov već dugo prokišnjava, prije nekoliko godina, uoči potresa, spojevi na krovu kroz koje, čini se, protječe kišnica su bili popravljeni, no očito je potres učinio svoje i ponovo se može dogoditi da za vrijeme aktivnosti na pozornici kiša upriliči dodatni sadržaj, a izvođačima nezaboravno iskustvo.


"Bilo je nekoliko sanacija, nadajmo se da će najnovija koja bi trebala krenuti uskoro biti i konačna. Predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić obećao je da će Vijeće financirati popravak, samo to još treba odobriti nadležni gradski ured", rekla nam je ravnateljica Dajmanović dodajući kako su već inženjeri bili na krovu, izradili prijedlog sanacije, te se nada da bi sve trebalo biti relativno brzo riješeno.


Šteta za dosadašnje lijepe scenske sadržaje u dvorani NS Sesvete koje je u proteklom periodu zasjenilo prokišnjavanje. 


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 14:22:58

Create Account