Uvodi li se u Sesvetama cjelokupna naplata parkiranja?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.2.2020. 13:26:54
Uvodi li se u Sesvetama cjelokupna naplata parkiranja?

Foto:

Nakon jučerašnje koordinacije gradonačelnika s predsjednicima Vijeća Gradskih četvrti i predsjednicima Mjesnih odbora postavlja se pitanje, hoće li biti uvedena naplata parkiranja na sva sesvetska parkirališta?




Nakon sastanka na kojem se razgovaralo o gradskim aktualnostima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da će se nakon izrade studije Instituta za promet i Prometnog fakulteta uvesti pravedniji i jeftiniji sustav naplate parkiranja. "Cilj nam nije sankcioniranje i  kažnjavanje nego odvraćanje od kršenja propisa i odluka kako bi se uveo red i sustav pravednosti, što nam je glavni prioritet", izjavio je gradonačelnik Bandić rekavši na sustav parkiranja na cjelokupnom gradskom području mora biti pravičan. 


Iz rečenog se da iščitati da bi na sva, ili barem većinu javnih parkirališta na području Sesveta mogao biti uveden sustav naplate. Može li on uvesti red tamo gdje vlada prometni kaos zbog vozila nepropisno parkiranih po nogostupima i prometnicama, a koja su pak tako parkirana zbog manjka parkirališnih mjesta, pitanje je za prometne stručnjake i ostale koji se bave tom tematikom. 


U svakom slučaju, razmatra se i pitanje tzv. "prometa u mirovanju" na području Sesveta, a za sada još nitko ne može reći kakva će biti i kada donešena odluka.




Create Account