Veliko zanimanje za jučer održani "rzavi" advent u Don Kihotu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2022. 9:56:01
Veliko zanimanje za jučer održani "rzavi" advent u Don Kihotu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na imanju udruge za terapijsko jahanje Don Kihot u Dobrodolu u subotu održan zanimljiv advent.



Niti blato "do vuha", niti hladno (ali ne pretjerano) vrijeme nije obeshrabrilo brojne roditelje da svoju djecu dovezu u Dobrodol na imanje Don Kihota, na jedan posve poseban i malo drugačiji avent.  Istina, bilo je i ovdje nezaobilaznih štandova i sezonske ugostiteljske ponude u vidu kobasica i slično, ali i životinja s imanja, ponajviše naravno jahaćih konja iako su se Pauljica i Mrvica (koza i poni) jako trudili zaokupiti pažnju posjetitelja nebili ih malo pomazili i pritom još i udijelili koji, njima primjeren, zalogaj.


Na jednom je pak štandu jedna proizvodna tvrtka nudila posjetiteljima hranu za kućne ljubimce, a bilo je i druge primjerene ponude. Ipak, najviše zanimanja i središte pozornosti posjetitelja, ponajviše djece bili su konji na kojima su djeca uz vodstvo educiranih volontera udruge, mogli jahati. 


Sredstva prikupljena i ovim događajem poslužit će udruzi za izgradnju novog, vlastitog imanja (ovdje su u zakupu od privatnog vlasnika), koje grade i uređuju na Goričici, naselju na zelinskom području koje graniči s Lužanom odnosno sesvetskim područjem, rekla nam je predsjednica Marita onako u prolazu fotografirajući pri tom događanje. Iako nam Don Kihot polako odlazi s našeg teritorija, očito će većina posjetitelja ove vrlo društveno korisne udruge ostati i nadalje njihovi stalni posjetitelji i korisnici. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.6.2023. 13:33:30

Create Account