Dan planeta Zemlje, javite se na fotografski natječaj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2020. 9:54:46
Početak: 30.04.2020. 23:59
Dan planeta Zemlje, javite se na fotografski natječaj

Foto: Ilustracija

Povodom današnjeg dana planeta Zemlje Narodno sveučilište Sesvete poziva vas na fotografski natječaj, slikajte proljeće.


 


Dan planeta Zemlje je prvi puta obilježen 1970. u SAD-u, s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu. Ove godine slavi 50 godina od prvog obilježavanja. Sada međunarodni  Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta. Ove godine u znaku je drveća i šuma naglašavajući  ulogu drveća u pročišćavanju zraka.


Centar za kulturu Narodnog sveučilišta Sesvete ovaj važan datum u zaštiti prirode već tradicionalno obilježava organizirajući stručna predavanja na temu ekologije, edukativne i kreativne radionice, izložbe i predstave za djecu.


Ove godine povodom Dana planeta Zemlje organizirat ćemo izbor najljepše amaterske fotografije s motivom proljeća. Budući da je većina nas zbog trenutne situacije ostala u svojim domovima, fotografiju možete snimiti sa svog balkona ili prozora. Fotografije šaljite na naš mail info@ns-sesvete.hr do 30. travnja.


Predlažemo:


Istražite što je ekološki otisak i izračunajte svoj koristeći poveznicu na earthday.org stranici.


Imate li malu djecu koja silno žele slikati, a vama se kosa diže na glavi pri pomisli na kistove i boju po podovima i zidovima, pokušajte ovu tehniku na obostrano zadovoljstvo. Planet Zemlja slavi svoj dan, pa se možete unaprijed pripremiti s nekoliko zgodnih aktivnosti.


Biti će vam potrebno sljedeće: tvrđi papir, bolje, (šljokice po izboru), plastična vrećica sa zatvaračem (ili bilo koja da se može dobro zatvoriti).


Postupak: ukapajte boje u vrećicu, dobro zatvorite, po potrebi oblijepite otvor dodatno selotejpom i dajte djetetu neka gužva papir i “slika”. Izvadite slike van, dobro osušite i vaši radovi su gotovi. Kako smo pričali o planetu Zemlja, papir koji ćete bojati možete  izrezati u oblik sličan Zemlji.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2021. 9:37:21

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account