Knjižnica Sesvete poziva na dva zanimljiva događanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2020. 18:33:58
Početak: 06.03.2020. 18:00
Knjižnica Sesvete poziva na dva zanimljiva događanja

Foto: Karta

Ovog četvtka i petka dv zanimljiva događanja u Knjižnici Sesvete. U četvrtak 5. ožujka u 18 sati održat će se putopisno predavanje s foto projekcijom o stazi Via Adriatica - prvoj dugoj pješačkoj stazi u Hrvatskoj - autora Srećka Vukova, a u petak, 6. ožujka u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Duša i oblici - duhovne cjeline autorice Sande Glavaš. Knjigu će predstaviti urednik Ivan Bekavac Basić. 


Via Adriatica


U četvrtak, 5. ožujka održat će se putopisno predavanje sa foto projekcijom o stazi Via Adriatica - prvoj dugoj pješačkoj stazi u Hrvatskoj (engl. long distance trail) koje će voditi autor istoimenog projekta Srećko Vukov.

Srećko Vukov je planinar, osnivač udruge AktivNatura, idejni začetnik Via Adriatice te organizatorviše od 250 aktivnosti boravka u prirodi. 

Via Adriatica je mega pješačka staza duljine 1100 kilometara koja spaja 100 vrhova i 14 planina i planinskih masiva duž jadranske obale. Početak joj je na Kamenjaku u Istri a kraj na Prevlaci na samom rubu hrvatskog priobalja.Duša i oblici


U petak, 6. ožujka u 18 sati u prostoru Čitaonice Knjižnice Sesvete održat će se predstavljanje knjige Duša i oblici : duhovne cjeline autorice Sande Glavaš. Knjigu će predstaviti urednik Ivan Bekavac Basić. 


iz predgovora knjige:


„Knjiga koju držite u ruci namijenjena je, kako i sama autorica kaže u Uvodu: „k Bibliji usmjerenim vjernicima“. Dakle kršćanima koji se ne zadovoljavaju tek površnim poznavanjem biblijskih tekstova, nego ih čitaju i slušaju kao nadahnuće za kontemplaciju te poticaj na osobnu preobrazbu i rast u cjelovito ljudsko biće u Božjoj prisutnosti po Njegovoj Riječi.“


Knjiga se sastoji od pet dijelova u kojima autorica upoznaje čitatelje s lectio divina - meditativno-molitvenom praksom ; uvodu u meditativno-molitvenu praksu ; promišljanju o Istini i o Ljubavi te područjima njihova očitovanja tj. Umjetnost, Ljepotu i Dobrotu ; opisu energetske strukture čovjeka te os spremištima duhovne energije u ljudskom biću. Duhovne cjeline iznesene u knjizi u cijelosti pročitao je i blagoslovio msgr. Juraj Jezerinac. 


Sanda Glavaš rođena je u Zagrebu 7. ožujka 1964. godine. Stručno se usavršavala u Italiji i Engleskoj, gdje je studirala i radila uglavnom kao novinar foto-reporter.  Godine 2010. diplomirala je Duhovno-teološku kulturu pri Pontificia Facoltà Teologica - L'Instituto di Spiritualità Teresianum - Roma pridružen Sustavni studij duhovnosti  u Zagrebu i od tada se profesionalno veže uz duhovnost. Duhovno štivo bilježi na svojoj web-stranici i za učenike maloga duhovnog centra "Tri srca" koji je otpočeo s radom 201. godine, u okviru Hrvatske udruge za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED). Također je hagioterapeut po metodi profesora Tomislava Ivančića. Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2021. 11:53:36

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account