Kolaži Mateje Rusak u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2024. 16:39:37
Početak: 19.01.2024. 19:00
Kolaži Mateje Rusak u Galeriji Oblok

Foto: Pozivnica

Varaždinska akademska umjetnica gostuje u Galeriji Oblok sa svojim perforiranim kolažima.



Izložba  radova u tehnici kolaža s dodatkom perforacija Mateje Rusak naziva Moja Rijeka otvara se u petak, 19. siječnja u 19 sati.


"Prošlo je deset godina od završetka studija na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Rijeka danas za mene predstavlja mjesto življenja, odrastanja i studiranja. Preseljenje u rodni grad značilo je vratiti se ponovno u svoj grad, ali s novim znanjima, vještinama, novim prijateljstvima i novim životnim izazovima", govori mlada varaždinska umjetnica kojoj je boravak na studiju u Rijeci značio i veliku prekretnicu u životu.


Ciklus radova „Moja Rijeka“ sastoji se od desetak radova formata 420 x 594 mm izvedenih u tehnici kolaža s dodatkom perforacija.


Serija radova „Moja Rijeka“ je sedimentacija sjećanja, trenutaka i osjećaja. Ona je kolaž osjećanja i sjećanja. Značenje je ostalo isto, emocije su ostale iste, ali su preusmjerene.


Mateja Rusak rođena je 1989. u Varaždinu. Diplomirala je 2013. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci u klasi red. prof. Jasne Šikanje te stekla titulu magistre likovne pedagogije. Imala je do sada osam samostalnih izložbi te je sudjelovala na dvadesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. 


Članica je HDLU-a Varaždin od 2015. godine. Područja interesa su joj grafika, grafički dizajn te fotografija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.4.2024. 12:51:35

Create Account