Obljetnica kapele na Lipi ove nedjelje

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 16.10.2020. 15:25:15
Početak: 18.10.2020. 12:00
Obljetnica kapele na Lipi ove nedjelje

Foto: HPD Lipa

Ove nedjelje, 18. listopada kod kapele Hrvatskih mučenika na Lipi misom će biti obilježena 20. obljetnica njenog posvećenja.

 


Svetom misom na otvorenom kod kapele Hrvatskih mučenika u 12 sati, na Lipi se u nedjelju obilježava dvadeseta godišnjica posvećenja kapele. Misno će slavlje predvoditi varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak koji je i te 2000. – te godine blagoslovio kapelu Hrvatskih mučenika, tada na službi zagrebačkog pomoćnog biskupa. Prigoda će to biti prisjetiti se kako je sve počelo: od prve inicijative počasnog predsjednika HPD „Lipa“, pokojnog Jose Rukavina davne 1993., traženja donacija kod mnogih dobrih ljudi i višegodišnje gradnje, do završetka i posvećenja na dan svete Katarine 25. studenoga 2000. Prisutni će  uputiti svoje molitve i zahvaliti Bogu na snazi kojom svaki puta iznova stignu na planinu. Po završetku mise KUD „Dragutin Domjanić“ iz Vugrovca održat će kratki koncert.


Program obilježavanja nadopunit će se ponudom pečenih kestena i prigodnom dječjom kreativnom radionicom na temu kestena, a kruna događanja na 709 m visokoj Lipi Rogu bit će podjela diploma Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj planinarskoj školi koju je u proteklih mjesec i pol dana pohađala nova generacija Lipaša.


Organizator događanja, HPD „Lipa“ moli sve sudionike na ovom događanju da se pridržavaju naputaka i epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje propisuju osiguranje općih i posebnih higijenskih i sigurnosnih uvjeta u svezi COVID-19.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account