Svjetlost dolazi, likovna djela Branka Podolara u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2023. 15:24:38
Početak: 16.06.2023. 19:00
Svjetlost dolazi, likovna djela Branka Podolara u Galeriji Oblok

Foto: Plakat

Jedan od zacijelo najpoznatijih Sesvećana svakako je Branko Podolar, no mnogi ne znaju za njegovu tajnu ljubav -slikarstvo.



Branko Podolar zacijelo je jedan od najpoznatijih još uvijek aktivnih Sesvećana. Većina ga zna kao legendarnog ratnog zapovjednika 144. sesvetske brigade, dugogodišnjeg planinara HPD-a Lipa, te aktivnog gljivara i jednog od čelnika sesvetskog gljivarskog društva. 


Ipak, čini se da je  tek sesvetski kulturni krug upoznat s njegovom velikom ljubavi, slikarstvom, a svoj umjetnički profil nadopunjuje i pisanjem.


Branko Podolar za ovu je priliku pripremio svoju slikarsku izložbu koja će u petak, 16. lipnja biti otvorena u 19 sati u Galeriji Oblok. 


Rođen je u Vinkovcima 1952. godine. Diplomirao je na Tehnološkom fakultetu u Tuzli. Od 1979. godine živi i radi u Sesvetama. Slikanjem se počeo baviti nakon odlaska u mirovinu. Svoje neformalno likovno obrazovanje započeo je pohađanjem Škole crtanja i slikanja pri Narodnom sveučilištu Sesvete gdje je slikao dugi niz godina pod mentorstvom prof. Roberte Topolovec Pulko. Branko je dugogodišnji član Likovne udruge Dugo Selo. U dosadašnjem radu sudjelovao je na jedanaest kolonija te je izlagao na četrdeset skupnih i pet samostalnih izložbi.  


Već nekoliko godina surađuje i s Ostvarenjem gdje u sklopu raznih umjetničkih akcija sudjeluje sa svojim radovima.



Vezane vijesti
Ažurirano: 26.4.2024. 12:51:35

Create Account