Glazba Eurhytmicsa oduševila sesvetsku publiku na sinoćnjem otvorenom koncertu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2022. 13:30:39
Glazba Eurhytmicsa oduševila sesvetsku publiku na sinoćnjem otvorenom koncertu

Foto: Sesvete dana/Marijo Spajić i Borko Samec

Nakon dugo vremena ponovo je u Sesvetama održan pop/rock koncert na otvorenom na prostoru terapijskog vrta.



Glazba slavne novovalne grupe Eurhytmics iz osamdesetih godina širila se Sesvetama iz terapijskog vrta čije se parkiralište pokazalo kao izvrstan i dovoljno veliki prostor za održavanjem koncerata na otvorenom, ali i drugih eventualnih sličnih zbivanja. 


I dok se za 10, 20 ili 100 godina realizira, ako će se uopće realizirati ideja da se na budućem potpuno rekonstruiranom prostoru sesvetskog sajmišta izgradi velika pozornica za neka buduća open air zbivanja, taj bi vremenski prostor vrlo lako mogao premosti upravo sesvetski terapijski vrt koje su mnogi posjetitelji koncerta jučer prvi puta vidjeli i njime hodali.


Varaždinska grupa Romantix pokazala se kao izvrstan cover band koji je sve iskusnije posjetitelje koncerta vratio u vremena vrhunske svjetske popularnosti Annie Lennox i Davea Stewarta i njihovih najvećih hitova (osim Right by your side koji je autoru ovog teksta najdraži, a članovi banda obećali su ga do ponovnog gostovanja uvrstiti u program), koje su suvereno, poneke i u svojoj obradi izvrsno prezentirali članovi banda s vokalno besprijekornom pjevačicom Nedom. 


Iako nevelik posjet koncertu omeđen i mnogim drugim događanjima, a napose nogometnom utakmicom koja je većini pravih Hrvata više od života, atmosfera je bila izvrsna, a što se koncert više bližio kraju otišla u bezgranični krešendo.


Uvod u koncert dalo je četvoro izvrsnih mladih glazbenika Glazbene škole Zlatka Grgoševića, kvartet saksofona izvevši uvertirno nekoliko skladbi, fantastično se uklopivši u repertoar koncerta, obzirom na intenzivno korištenje saksofona u većini hitova slavnih Eurythmicsa.


Kao što je počeo, koncert je završio nakon drugog bisa sa Sweet dreams, pjesmom koju mnogi znaju pjevušiti i bez spoznaje o tome tko ju zapravo pjeva. 


Ovo je, kako reče s bine prije prve pjesme u ime organizatora Zelenih i plavih Sesveta predsjednik Ante Damjanović, tek prvi u nizu koncerata na ovom prostoru koji se želi dugoročno postići barem dva cilja, prvi je uvesti u javni život neke nove prostore u Sesvetama, a drugo, vratiti svirku uživo kakvih je nekad bilo puno u Sesvetama, i to ju vratiti kvalitetnom pop/rock glazbom nadajući se pri tom da na ovim prostorima još uvijek ima onih ljubitelja glazbe kojima cajke nisu baš prvi izbor.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.8.2023. 12:25:49

Create Account