Od ovog četvrtka covid potvrde bit će dostupne i u ljekarnama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2021. 19:08:36
 Od ovog četvrtka covid potvrde bit će dostupne i u ljekarnama

Foto: Sesvete danas

Građani od sutra mogu podignuti svoje covid potvrde i u ljekarnama, objavio je u srijedu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.Hina je objavila da će od ovog četvrtka građani moći u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu Covid potvrdu (EU DCC). Potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili će biti poslana na adresu elektroničke pošte korisnika, stoji u objavi HZZO-a.


Za dobivanje potvrde bit će dostatno predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik ili farmaceutski tehničar upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti Covid potvrdu.


"Uključivanje ljekarnika i ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja, naročito u ruralnim i depriviranim sredinama što u konačnici pridonosi većoj procijepljenosti stanovništva", ocijenili su iz HZZO-a.


Covid potvrda može se dobiti ako je zadovoljen jedan od uvjeta - cijepljenje prvom ili s obje doze cjepiva, negativni PCR test ili brzi antigenski test i preboljenje bolesti.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2021. 11:36:26

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account