Majstorski "Koncert s ljubavlju Sesvećanima" sesvetskih profesorica iz GŠ Zlatka Grgovića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2024. 13:22:36
Majstorski "Koncert s ljubavlju Sesvećanima" sesvetskih profesorica iz GŠ Zlatka Grgovića

Foto: Borko Samec/Sesvete danas i Radoslav Dumančić

Jelena Valković (flauta) i Valentina Kezerić Zirdum (klavir) održale su u četvrtak navečer nezaboravan koncert za flautu i klavir posvećen Sesvećanima, a povodom završetka veljače- mjeseca ljubavi, nazvan Sesvećanke s ljubavlju Sesvećanima.



Za kraj mjeseca ljubavi kako još zovu veljaču, jedini mjesec u godini ženskog imena, dvije profesorice Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Jelena Valković i Valentina Kezerić Zirdum održale su prekrasan koncert prepun lepršavih tonova, primjerenih upravo mjesecu koji je jučer završio prestupnim danom. 


Koncert nazvan Sesvećanke s ljubavlju Sesvećanima održan je dvorani udruge Zelene i plave Sesvete pred mnoštvom publike željne mnoštva lijepih milozvučnih tonova kakve su im podarile dvije glazbenice, umjetnice i profesorice Glazbene škole Zlatka Grgoševića. 


Na programu su se našle skladbe pisane za flautu (Jelena Valković) i klavir (Valentina Kezerić Zirdum) primjerice Mozarta, Donizettija, Schumana.... Pri tom je besprijekornu konferansu vodila prof. Valković, upućujući publiku u najzanimljivije trenutke života velikih skladatelja s ovog repertoara. Pri tom su njihova ljubavna pisma čitale učenice naše glazbene škole Vita Valković, Jelena Jukić i Petra Jolić iz klase nastavnice flaute Jelene Valković.


Po završetku koncerta koji je imao i jedan dodatak na zahtjev i radost publike, predsjednik udruge Zelene i plave Sesvete Anto Damjanović u ime domaćina uručio je sjajnim glazbenicama bukete cvijeća. 


Uz mnoge štovatelje klasične glazbe, kolegice i kolege iz škole, te njihove učenike, koncertu je nazočila i predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović koja nam je nakon koncerta izrazila oduševljenje doživljenim rekavši kako daje punu podršku gradske četvrti Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.12.2023. 16:57:48

Create Account