"O zelenom", izložba Jelene Martinović otvorena sinoć u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2023. 11:48:03
"O zelenom", izložba Jelene Martinović otvorena sinoć u Galeriji Oblok

Foto: Galerija Oblok

Inspiracija prirodom u fokusu je slikarice Jelene Martinović koja je sinoć u Galeriji Oblok otvorila svoju izložbu "O zelenom".



"O zelenom" naziv je izložbe, ali i središnji motiv i inspiracija slikarice Jelene Martinović koju je sinoć otvorila u Galeriji Oblok. Voditeljica galerije Anamarija Buturajac prethodno je o autorici izrekla uvodnu riječ.


Rad Jelene Martinović inspiriran je prirodom u kojoj provodi puno vremena. Godine 2007. sudjelovala je u prvoj hrvatskoj ženskoj himalajskoj alpinističkoj ekspediciji na vrh Cho Oyu (8201 m) što je uvelike pridonijelo njezinoj umjetničkoj inspiraciji i težnji. Jelenin umjetnički fokus je na traženju slobode i lakoće kroz razigranost i istraživanje. U slikama često mijenja i kombinira umjetničke tehnike. Jelena je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, sudjelovala na brojnim simpozijima i radionicama u zemlji i inozemstvu, poput umjetničkog simpozija u Kapadokiji 2010. te predavanjima i izložbi na Moskovskoj akademiji tijekom Olimpijskih igara u Moskvi 2013. godine.

Sudjelovala je u mnogim umjetničkim projektima kao što su rezidencijalni boravak na umjetničkoj radionici „As tide“, „Heimat“ u Grazu, realiziran u suradnji s „Next Graz“ te fondacijama Pistoletto i Biell. Održala je predavanje u Moskovskom liceju na Međunarodnom simpoziju Moskovske akademije umjetnosti i Akademije znanosti u Moskvi 2009. i 2014. godine. Živi i radi u Zagrebu.


Izložbaje na raspolaganju za razgledanje do 5. travnja radnim danom od 8 do 20 sati.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2023. 22:39:18

Create Account