HNK U EUROPSKOM PROJEKTU PROSPERO

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 24.11.2020. 8:42:13
HNK U EUROPSKOM PROJEKTU PROSPERO

Foto: HNK

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu,  zajedno s osam uglednih europskih kazališta i s TV kućom ARTE, okupljeni u europskoj kazališnoj mreži PROSPERO, od Europske komisije za obrazovanje, audiovizualne medije i kulturu  dobilo je milijun i sedamsto tisuća eura. 


Taj novac odobren je za projekt  PROSPERO - PROŠIRENO KAZALIŠTE. Uz HNK  u projektu sudjeluju Schaubühne am Leihner Platz iz Berlina, Odéon iz Pariza,  Emilia Romagna Teatro iz Italije, Göteborgs Stadsteater iz Švedske, São Luiz Teatro Municipal iz Lisabona, Teatros del Canal iz Madrida, Teatr Powszenchny iz Varšave, Théâtre de Liège iz Belgije  i francusko-njemačka TV kuća ARTE iz Strasbourga. 


Tih deset  partnera nastavlja višegodišnju međunarodnu kulturnu suradnju kojom želi promovirati ambiciozne kazališne projekte, obogaćujući tako kulturni život Europe. Potporom tom projektu Europska komisija potiče umjetničke razmjene i suradnju, oblikujući tako europski identitet i promovirajući kulturu otvorenosti. U planu realizacije zajedničkih koprodukcija nalaze se  nove predstave „Amore“ Pippa Delbona, „Edip“ Maje Zade u režiji Thomasa Ostermeiera, „In real life“ Katie Mitchell i Chrisa Busha, „Hedda“ Aurore Fatier, „Faust“ Davida Carnevallija, „Ekologija kao nova religija“ Krystiana Lupe, „Očevi i djeca“ Pedra Penina a prikazat će se i  drama koju priprema Tena Štivičić koja će biti izvedena režiji Ivice Buljana. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.1.2023. 9:33:50

Create Account