Jaglaci su povodom jučerašnjeg Dana očeva crtali svoje tate i poklonili im njihove originalne portrete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.3.2024. 14:35:02
Jaglaci su povodom jučerašnjeg Dana očeva crtali svoje tate i poklonili im njihove originalne portrete

Foto: Dječji vrtić Sesvete

Povodom Dana očeva, u odgojnoj skupini Jaglac DV Sesvete organizirana je radionica očeva i djece uzrasta 5-6 godina na kojoj su nastali  portreti očeva. 



Jedan od važnijih ciljeva ovakvih tipova radionica je uspostaviti snažan odnos i zdravu komunikaciju dijete- roditelj- odgojitelj uključivanjem roditelja u druženje i igru. Na taj način približavamo obitelj vrtiću i vrtić obitelji, znajući da je obitelj najbliže i najprirodnije okruženje djeteta i da ima najveću ulogu u procesu dječjeg razvoja.

   

Vrijeme provedeno u stvaranju i zajedničkom radu s roditeljima stimuliralo je interes djece za aktivnosti stvaranja očevog portreta na slikarskome platnu. Provedeno vrijeme u zajedničkim kreativnim aktivnostima s roditeljima predstavlja veliku radost za dijete koje se iskazuje u ekspresiji emocionalnih doživljaja uzbuđenja i sreće zajednički ostvarenim radom. 

Očevi su pokazali veliko zadovoljstvo, relaksaciju i dobro raspoloženje te su podržali ovakve tipove radionica, a djeca su iskazala veliku radost i osjećaj ponosa na zajednički ostvaren uradak.


Očevima zahvaljujemo na suradnji, trudu i sudjelovanju na radionici.

„Tata i ja, prijatelja smo dva.“


Pripremile odgojiteljice: Dunja Kutleša, mag. praesc. educ.

Petra Malenica, mag. praesc. educ.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 15:03:20

Create Account