Mali vilenjaci iz DV Sesvete uljepšali Advent malim i velikim pacijentima na Rebru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2023. 11:59:34
Mali vilenjaci iz DV Sesvete uljepšali Advent malim i velikim  pacijentima na Rebru

Foto: DV Sesvete

Na manifestaciji „Advent u KBC-u Zagreb“, kojom se pacijentima ove bolnice žele uljepšati bolesnički dani tijekom vremena došašća, sudjelovali su i "Leptirići" iz Dječjeg vrtića Sesvete.



Djeca iz odgojne skupine Leptirići iz DV Sesvete s integriranim englesko-glazbenim programom zajedno sa svojim odgojiteljicama, Martinom Polanec – voditeljicom engleskog programa i Leonom Nekret- Katić – voditeljicom glazbenog programa, aktivno su sudjelovala na manifestaciji „Advent u KBC-u Zagreb“.  Malim i velikim bolesnicima te zaposlenicima darivali su ono što najbolje znaju – pjesmu i ples! 


"Dvorana bolnice je odzvanjala veselim prigodnim pjesmama o Božiću, Svetom Nikoli, vilenjacima i zimi. Vesela i razigrana glazba potakla je publiku da nam se aktivno pridruže u pjesmama što je pridonijelo čarobnom ugođaju koji je na trenutak omogućio svima zaboraviti na kojem mjestu se nalaze.  Mnoga istraživanja dokazala su da glazba ima utjecaj na brži oporavak tijekom bolesti zato smo s veseljem i prihvatili poziv glavne sestre Ane Ljubas  - magistre sestrinstva i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo i Ivane Križić – magistre kemije za aktivnim sudjelovanjem na ovoj manifestaciji", rekla nam je odgojiteljica Leona Nekret Katić.


 S obzirom da su u bolnici i mali bolesnici, koji su zbog bolesti odvojeni od svojih najmilijih, mališani iz Sesveta i njihovi roditelji su ih odlučili još dodatno razveseliti i to darovima! Svako dijete donijelo je poklon koji su za njih stavili ispod prekrasno okićenih borova. No i naši mali „vilenjaci“ su djeca. To su i te kako znali zaposlenici u bolnici pa su i za njih pripremili darove!


 "Veselje i sreća na licima naših malih „Leptirića – vilenjaka“ bila je neizmjerna. Otišli smo kući srcima ispunjenim toplinom i ljubavi, sretni jer smo svima uljepšali današnji dan",  zaključila je priču o ovom posjetu odgojiteljica Nekret Katić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 15:03:20

Create Account