Gordan Jandroković i trojica kandidata iz Sesveta za sigurnu Hrvatsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.7.2020. 18:46:08
Gordan Jandroković i trojica kandidata iz Sesveta za sigurnu Hrvatsku

Foto: Sesvete danas

Promo članak

U nedjelju, 5. srpnja, na parlamentarnim izborima Sesvećanke i Sesvećani, kao i ostali građani u 2. izbornoj jedinici, biraju između 19 kandidacijskih lista. Jedna od njih je lista broj 12 Hrvatske demokratske zajednice koju predvodi aktualni predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.



Na listi se uz Jandrokovića nalaze i tri naša Sesvećanina. Na četvrtom mjestu je junak Domovinskog rata i obrane Vukovara Ante Deur. Cijeli je svoj život posvetio upravo braniteljima i obitelji koji će biti i teme za koje će se zalagati radom u Saboru. Sa suprugom i čak osmero djece živi u Sesvetama i ostat će, kako kaže, uvijek dostupan svojim susjedima, suborcima i sugrađanima.


Odmah do njega na petom mjestu je još jedno poznato ime u Sesvetama, ono ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, sina pokojnog Ante Grlića Radmana. Ovaj iskusni diplomat nedavno je za sebe napisao kako se „ponosi Bosnom i Hercegovinom u kojoj je rođen, Sesvetama gdje je odrastao i Hrvatskom čije interese zagovara kao diplomat i ministar“. S nepunih 9 godina iz Prisoja kod Tomislavgrada doselio se u Sesvete u kojima je proveo dobar dio života prije odlaska u inozemstvo. Na poziv dr. Tuđmana, vraća se u Hrvatsku prije rata i uključuje se u rad Stožera saniteta i Vladinog ureda za izbjeglice. Kaže da mu je najveća i najdraža funkcija ona supruga i oca troje djece -  Katarine, Ante i Marte.


I na devetom mjestu liste broj 12. Hrvatske demokratske zajednice je aktualni saborski zastupnik i glas Sesveta u Hrvatskom saboru Ante Plazonić. Diplomirani inženjer telekomunikacija i hrvatski branitelj Ante Plazonić posebno se zalagao za projekt produžetka Branimirove ulice, a njegovim amandmanom u gradskoj skupštini osigurani su novci kojima je započeo otkup zemljišta na toj trasi i nastavlja se dalje.


U izazovnim vremenima koja su pred nama, samo odgovorni, sposobni i dokazani ljudi mogu osigurati sigurnu Hrvatsku. Stoga igrajmo na sigurno, birajmo Hrvatsku demokratsku zajednicu!


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 8:55:18

Create Account