Šahisti Vurnovca uvjerljivo u gostima porazili ŠK Silent

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2024. 9:32:04
Šahisti Vurnovca uvjerljivo u gostima porazili ŠK Silent

Foto: ŠK Vrustun

U 6. kolu IV A lige Centar ŠK Silent Zagreb - ŠK Vrustun 1252 Vurnovec 0,5:5,5



Uoči gotovo mjesečne stanke gostovali smo kod ŠK Silenta i dobili ga lakše od očekivanog. Zbog izostanka Mihaele i Milana  debitirao je Mihovil Vučić, talentirani trofejni igrač u nižim uzrastima kojem se  u prvom sastavu pridružio šetač Miroslav Kezerić koji uspješno igra prvu ploču u našoj drugoj ekipi. 


Đuro Blažeka vrlo brzo dobiva Stanu Marić a za čas već vodimo 2 : 0 jer i Miroslav Kezerić dobiva Ana MarijuVlašić. 

Na 3 : 0 povisuje Josip Tonković pobjedom nad Tvrtkom Golemovičem, a naš novi povratnik za šahovsku ploču Mihovil Vučić pobjedom donosi 4 : 0 a što je već u ranoj fazi igre i ukupna pobjeda.

 

Filip Cvitković je u kvalitetnoj partiji remizirao s FM Bogdanom Božinovićem.  Od pobjednika je samo Tomislav Šabić imao nešto posla s Anom Vuljanić koja je tek u cajtnotu počela griješiti i izgubila. 


S uvjerljivom pobjedom proljeće završavamo na drugom mjestu s 5 pobjeda i neriješenim ishodom. Prošle godine smo se mučili na donjim pločama. Ove godine smo tu bez poraza. Blažeke su se pokazale kao pun pogodak. Okružen Mihaelom i Đurom  ja sam se trudio koliko se može pridonijeti uspjesima i to mi je za razliku od prošle godine polazilo za rukom. Ovaj put smo na višim pločama imali problema. Filip Cvitković nije ostvario loš rezultat ali s obzirom na kvalitetu koju posjeduje mogao je bolje. 


Milan Škorić prolazi kroz period u kojem se ne može dovoljno posvetiti šahu taman kad je (zasluženo) promoviran u kapetana.  Josipa Tonkovića nitko nije nadigrao ali dvaput je sam sebe pobijedio. Oni su bili sjajni prošle godine a sad je došao red na nas dolje  da mi izvlačimo njih.


Hvala suigračima na ugodnom vremenu provedenom tijekom polu sezone i vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima.  Ne želim propustiti ni Marijanu Dolčiću i Damiru Obadu zahvaliti na pojačanjima i logistici koju smo imali ovih 6 kola. 

Sumnjam da ima puno klubova s ovakvom organizacijom. Hvala i vama koji nas pratite i pozdrav do jeseni.


Iz izvješča Tomislava Šabića


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account