Uz Doru Lukić, u reprezentaciju pozvana i Lucija Bešen

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2019. 13:09:11
Uz Doru Lukić, u reprezentaciju pozvana i Lucija Bešen

Foto: Sesvete danas, HRS

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić objavio je jučer popis reprezentativki za Croatia kup Poreč.




Uz sada već pomalo i standardnu reprezentativku, igračicu Sesveta Agropriteinke Doru Lukić, iz kluba je u reprezentaciju pozvana i vratarka Lucija Bešen. Dora je lijevo krilo koje igra trenutno u vrhunskoj formi, na posljednjoj je utakmici Dalmatinki zabila 14 golova od 18 koliko su postigle Sesvećanke.  Dora je do sada za mlađe selekcije repezentacije odigrala 30 utakmica i postigla 71 pogodak. Na prošlom je europskom prvenstvu  Francuskoj pod kraj prošle godine bila pozvana u seniorski sastav reprezentacije, a nakon ovog poziva očito da ju Šoštarić ima u planu ubaciti i u igru. 


Lucija Bešen, vratarka našeg kluba dobila je tako također priznanje pozivanjem, ovog puta kao pričuva, ali čini se da Šoštarić na nju ubuduće ozbiljno računa. Inače Lucija je do sada već branila za mlađe hrvatske selekcije, ukupno je imala 32 nastupa za reprezentaciju, a prošle godine u juniorskoj je selekciji reprezentaciji Slovenije postigla i pogodak.


Inače, iz hrvatskih klubova uglavnom su na popisu od 22 imena igračice Lokomotive i Podravka Vegete, nadevene dvije Sesvećanke i jedna igračica Osijeka, uz naravno naše internacionalke koje igraju po europskim klubovima.


Igračice se okupljaju u Zagrebu u ponedjeljak, 18. ožujka kada do 22 traju pripreme. Od 22. do 24. ožujka igra se Croatia kup Poreč. Naše reprezentativke odigrat će tri utakmice, s Češkom, Austrijom i Slovenijom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.7.2021. 14:51:04

Create Account