Blagoslovljeno crkveno parkiralište, Bandić rezao vrpcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2017. 12:48:21
Blagoslovljeno crkveno parkiralište, Bandić rezao vrpcu

Foto: Misno slavlje u crkvi sv. Benedikta u Blaškovcu, Sesvete danas, Borko Samec

U župi sv. Benedikta u Blaškovcu danas dopodne je blagoslovljeno novoizgrađeno parkiralište uz župnu crkvu.

Donator asfaltiranja bio je grad Zagreb. Uoči blagoslova održana je svečana sv. Misa koju je predvodio župnik blaškovečki vlč. Vjekoslav Pavlović, a vjernicima se obratio i njegov prethodnik, prvi župnik ove nedavno formirane župne Hinko Goričanec.

Misnom slavlju, kao poseban gost nazočio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a kojeg je uz župnika posebno pozdravio i predsjednik župnog pastoralog vijeća Dalibor Bastalec. Gradonačelnik Bandić također se za vrijeme svečanosti u crkvi obratio vjernicima.

"Crkvene granice ne poznaju ove naše administrativne. Tako imamo i ovdje slučaj da naša meja između Zagreba odnosno Sesveta i Zeline ustvari i nije crkvena, jer u ovu župu idu vjernici s ova dva područja. Stoga je bilo logično, moralno i na svaki drugi način pomoći ovoj novoj župi. Sada smo napravili parkiralište, a uskoro, to vam obećajem, vrlo uskoro izgradit ćemo i nogostup od Lužana do crkve, da nam naše bakice i svi ostali vjernici mogu sigurno prijeći vrlo frekventnu državnu cestu Zagreb – Varaždin i sigurno doći na mejšu. I tada ću ponovo biti ovdje na mejši.

Također obećajem još jedno, vrlo skoro središnji trg u Sesvetama dobit će ono što zaslužuje i čije ime nosi, bistu našeg najvećeg prigorskog i kajkavskog pjesnika Dragutina Domjanića", rekao je Bandić. Nakon mise i dolaska vjernika na prostor parkirališta, vlč. Pavlović ga je blagoslovio, a Milan Bandić zajedno s Daliborem  Bastalcem pridržali su vrpcu koju je trebao prerezati Bandić, no on je tu čast prepustio malom domistrantu Ivanu.

Po završetku svega novinari su upitali Bandića stoji li i nadalje kod tvrdnje izrečenu prije koji dan da će u Zelinu dovesti ZET. "Ono što Bandić kaže to i napravi, valjda ste do sada imali već nebrojeno dokaza da je to tako. Ovi vaši do sada to nisu mogli, pa pustite nama da to napravimo. Neka Zelinčani ovim mojim dečkima ukažu povjerenje i jamčim da će se od Komina do Zagreba voziti za 4 kune", decidiran je bio zagrebački gradonačelnik.


Create Account