DVD Blaguša, jedno od najaktivnijih sesvetskih vatrogasnih društava održalo godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2024. 13:00:18
DVD Blaguša, jedno od najaktivnijih sesvetskih vatrogasnih društava održalo godišnju skupštinu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Nastavljen je vrlo aktivni rad DVD-a Blaguša kojim i nadalje pokazuju da spadaju u gradski vatrogasni vrt.





DVD Blaguša jedno je od najaktivnijih sesvetskih vatrogasnih društava. Ne samo sada, nego već i dugi niz godina, a to se prepoznaje i gradskoj vatrogasnoj zajednici. Stoga ne treba čuditi da je vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba na subotnjoj skupštini DVD-a Blaguša predstavljao najjači sastav u vidu predsjednika Srećka Bahlena, njegovog zamjenika Krešimira Kompesaka, člana predsjedništva Matije Ruge i predsjednika nadzornog odbora zajednice Miroslava Novosela.


Svoj su rad na skupštini predstavili su u vrlo opsežnom izvještaju koji je podnijela tajnica udruge Mateja Combaj ponosno pri tom ističući kako je 2023. godina bila ujedno i jedna od najaktivnijih u dosadašnjoj povijesti društva.


A društvo koje ukupno broji 112 članova od kojih 32 djece i podmlatka, 51 aktivni član s ispitom, 19 veterana, te još 7 ostalih članova sudjelovalo je u prošloj godini s 32 ispitana vatrogasca s liječničkim uvjerenjem na ukupno 56 intervencija od kojih je 6 bilo gašenja požara (5 otvorenog prostora te jedan zapaljenje dimnjaka obiteljske kuće), 4 intervencije ispumpavanja vode iz objekata, te ostalih tehničkih intervencija. 


Posebno su se istaknuli  tijekom srpnja u saniranju posljedica ekstremnog nevremena, te još jednom u rujnu kad su na području Dubrave ispumpavali vodu nakon snažnog pljuska koji je tada pogodio taj dio grada. 


Kad nisu hitali na intervencije, onda su sudjelovali na natjecanjima, kvizovima, usavršavanjima i slično. S ponosom ističu pobjedu na na natjecanju u znanju, spretnosti i izdržljivosti za operativne vatrogasce Zagreba na kojem je sudjelovalo 50 ekipa dobrovoljnih i 5 ekipa profesionalnih postrojbi na kojem su osvojili prvo mjesto i zasluženo uzeli pehar pobjednika. 


Bilo je i niz drugih aktivnosti na korist lokalnoj zajednici, a treba istaknuti i sudjelovanje u suorganizaciji Dana Blaguše zajedno s HPD-o Blagus, Eko-etno udrugom Prigorske sem gore list, te sportskim društvom Regoč, pod nazivom "Dani popevke i kravaice". 


Takav rad u svom je obraćanju nazočnima na skupštini pohvalio i novi predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Srećko Bahlen koji je podvukao da je zahvaljujući upravo takvom radu zajednica uz redovna donirala društvu i nenamjenska sredstva koja se ostvaruju putem vrlo kompleksnog bodovanja, a služe za poticanje aktivnosti u društvu s posebnim naglaskom na razvoj podmlatka i mladeži društva. 


Uobičajeno na posljetku svečano su predana uvjerenja o položenim specijalnostima pojedincima u društvu, te potom diplome za jubilarno aktivno višegodišnje djelovanje u društvu. Svi su nazočni posebno pozdravili najstarije članove društva kojima je tom prigodom predana plaketa i diploma za čak 60 godina članstva u društvu. Ta posebna priznanja primili su Ivan Combaj, Ivan Tudek i Đuro Orač. Na kraju je DVD Drenje predalo domaćinima plaketu povodom 20 godina prijateljstva društva koji je primio predsjednik društva Mario Boršćak, a počasnom doživotnom predsjedniku DVD-a Blaguša Stjepanu Combaju uručena je statua vatrogasca.



Vezane vijesti
Ažurirano: 12.12.2023. 12:37:35

Create Account