Folklorni ansambl Sesvetska Sela sudionik jučerašnjeg hodočašća na Mariju Bistricu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.9.2023. 12:47:30
Folklorni ansambl Sesvetska Sela sudionik jučerašnjeg hodočašća na Mariju Bistricu

Foto: Folklorni ansambl Sesvetska Sela

Na jučerašnjem 300. Zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj aktivni sudionici ceremonije bili su članovi Folklornog ansambla Sesvetska Sela.



Prije tri stotine godine krenuli su Zagrepčani u Mariju Bistricu na hodočašće, pa godinu kasnije to ponovili. Već treću godinu odlučili su da to bude svake godine zavjetno hodočašće, a tako je i dan danas. Ove je godine geslo hodočašća bilo  “Zagreb te moli tvoj zagovor svet, dolazeć’ k tebi tri stotine ljet”.


Na jučerašnjem hodočašću aktivno su sudjelovali i članovi Folklornog ansambla Sesvetska Sela. Bili su sudionici na svečanom euharistijskom slavlju i prekrasno su izgledali u našim narodnim nošnjama. 


Mlade članice ansambla na svečano ukrašenim nosilima nosili su čudotvorni kip Majke Božje Bistričke u procesiji od kapelice Zdravo Marija koja se nalazi na ulazu u Mariju Bistricu iz pravca Zlatar Bistrice, kroz središnji bistrički trg posvećen papi Ivanu Pavlu II do crkve na otvorenom. 


Sudjelovanje u liturgiji bilo je ujedno i priznanje za dugogodišnju dobru suradnju ovog agilnog folklornog ansambla s crkvenom zajednicom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2024. 11:09:52

Create Account