Jesenska sviraonica - besplatni tečaj učenja sviranja tambure za djecu i mlade

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2023. 16:33:22
Jesenska sviraonica - besplatni tečaj učenja sviranja tambure za djecu i mlade

Foto: Plakat

Folklorni ansambl Sesvetska Sela priređuje besplatni tečaj učenja sviranja tambure za djecu i mlade od 8 do 30 godina odnosno za one koji još nikada nisu svirali tamburu, a željeli bi naučiti.




U periodu od 17. listopada do 1. prosinca ove godine Folklorni ansambl Sesvetska Sela organizira besplatni tečaj učenja sviranja tambure za djecu i mlade od 8 do 30 godina pod nazivom “Jesenska sviraonica”. 


"Prije samog pokretanja tečaja, ovoga će petka, 13. listopada s početkom u 19:30, biti organiziran ogledni sat - zabavna radionica u našem društvenom domu u Sesvetskim Selima. Naš profesor mlađe sekcije tamburaša, Mario Sorić, na toj će radionici imati kratko predavanje o tamburama i tradicijskim instrumentima. Polaznici će imati priliku isprobati svaki instrument, a stalni članovi našeg orkestra pokazat će što se sve može odsvirati na njima unutar i van okvira folklora. Sve očekuje zabavno druženje, upoznavanje i stvaranje prijateljstva", kaže nam Marko Majić iz FA Sesvetska Sela dodajući kao se nada da će nakon radionice i završenog tečaja, polaznici dobiti želju upisati se u ansambl te postati članom tamburaške sekcije. 


Folklor općenito, a posebno sviranje, stvara naviku učenja, vježbanja, discipline i rada s drugima, omogućava djeci prijateljstva za cijeli život, daje priliku putovanja u Hrvatskoj i inozemstvu veću od bilo koje druge izvanškolske aktivnosti. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.12.2023. 13:52:06

Create Account