Grad napokon kupio zemljište za izgradnju sportskih terena u Dumovcu, slijedi li izgradnja?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.1.2024. 13:11:23
Grad napokon kupio zemljište za izgradnju sportskih terena u Dumovcu, slijedi li izgradnja?

Foto: Mapa, Državna geodetska uprava

Saga o sportskim terenima u Dumovcu traje već čitav niz godina, a čini se da je konačno pred rješenjem. 



Već doista dugi niz godina pokušava se pronaći rješenje oko izgradnje sportskog igrališta u Dumovcu koje je još jedno od rijetkih naselja u Sesvetama koje nema svoje asfaltirano sportsko igralište. Bavili su se time posljednjih godina čelnici sesvetske gradske četvrti, no, kako tamo nema adekvatne gradske parcele, ona se za tu namjenu trebala otkupiti od privatnih vlasnika. 


Bilo je nekoliko pokušaja kupnje parcele prije koju godinu, vlasnici su bili zainteresirani za prodaju, no problemi su onda bili ili veličina parcele ili neadekvatni smještaj. 


Konačno je pronađena parcela čiji je vlasnik bio voljan prodati ju gradu, te je dogovoren posao. Vlasniku Roku Tomiću ispaćen je iznos od 110.400,00 eura (64,75 €/m²), te je sukladno prethodnoj lokacijskoj dozvoli nakon kupnje Grad stupio u posjed čestice koja je u gruntovni već zabilježena na novog vlasnika.


Upit o daljnjoj situaciji i namjerama s tom parcelom odnosno proceduri za izgradnju sportskog igrališta uputili smo prema gradu, a odgovor ćemo objaviti čim nam pristigne. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2024. 13:16:26

Create Account