Gradski vrh na gradilištu dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec - bit će to samostalni vrtić s 14 skupina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2024. 16:32:02
Gradski vrh na gradilištu dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec - bit će to samostalni vrtić s 14 skupina

Foto: Grad Zagreb

Dolenec: Odustajanje od radova izgradnje vrtića u Sesvetskoj Sopnici nije moguće jer oni uskoro započinju.



Gradonačelnik Tomašević sa zamjenicima i drugim suradnicima obišao je danas gradilište DV Sesvetski Kraljevec čije se završetak očekuje do početka nove pedagoške godine.


Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet, te suradnici, obišli su danas gradilište Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec u Sesvetama.


„Nakon 15 godina Zagreb dobiva novi 61. matični vrtić. Ovaj  vrtić u Sesvetskom Kraljevcu je prevelik da bude pripojen nekom postojećem, stoga osnivamo novu ustanovu, Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec", rekla je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec podsjetivši kako je do kraja godine planirano otvaranje još čak 10 vrtića.


„Njih šest je već u fazi radova: Sesvetski Kraljevec, Ivanja Reka, Žitnjak, Sveta Klara, Novi Retkovec i Studentski grad, na još dva radovi započinju do kraja mjeseca: Sesvetska Sopnica i Cerje, a dva projekta: Trnava i Gajnice su u javnoj nabavi za izvođače radova“ istaknula je zamjenica gradonačelnika.


Kada je riječ o izgradnji vrtića, Dječji vrtić u Sesvetskom Kraljevcu najveći je trenutačni projekt, s čak 14 odgojnih skupina, 7 jasličkih i 7 vrtićkih, a od naredne pedagoške godine pružat će smještaj za 260-ak djece.


Vrijednost radova i opremanja iznosi nešto više od 7,7 milijuna eura, od čega je oko 20% potrebnih sredstava, osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, dok je 80% potrebnih sredstava osigurano u Gradskom proračunu.


Na naše pitanje o skoroj prenamijeni društvenog doma Sesvetska Sopnica u dječji vrtić, a čemu se opiru mještani Sopnice, zamjenica Dolenec je kazala da se ovoga trenutka ne može tamo raditi novi vrtić, jer je još 2022. završena prijava na natječaj za europska sredstva za izgradnju novih vrtića, tako da se ide u prenamijenu postojećeg objekta. Opširniji odgovor zamjenice Dolenec pogledajte i poslušajte u video zapisu s današnje konferencije za novinare.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2024. 12:40:22

Create Account