Homeopatski ured u Sesvetama otvorio svoja vrata

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.9.2017. 14:53:17
Homeopatski ured u Sesvetama otvorio svoja vrata

Foto: Ilustracija

Homeoway naziv je homeopatskog ureda koji je nedavno svoja vrata otvorio u Sesvetama, a do 30. rujna ima akciju otvorenih vrata. 


Homeopatija sve više postaje trend kod nas, a još više u zapadnom svijetu gdje se isprepleće s klasičnom medicinom. Polazeći od podataka da mnogi Sesvećani svoje bolesti i tegobe liječe u zagrebačkim homeopatskim centrima kojih ima nekoliko, certificirana homeopatkinja Ana Gorički otvorila je svoj homeopatski ured u Sesvetama. 

"Homeopatijom se bavim već neko vrijeme nakon završenog stručnog osposobljavanja u Grčkoj na International Academy of Classical Homeopathy (IACH)", govori nam homeopatkinja i vlasnica ureda Homeoway, na početku našeg razgovora.


Ana Gorički u svom uredu


Spomenimo tek da se radi o jednoj od najpoznatijih svjetskih akademija takve vrste. IACH je 1955.god. utemeljio svjetski poznati homeopat klasične homeopatije prof. George Vithoulkas koji i danas predaje na akademiji, prenoseći studentima svoje mnogogodišnje kliničko iskustvo iz područja homeopatije. Prof. George Vithoulkas dobitnik je Nobelove nagrade zbog svog velikog doprinosa u unapređenju homeopatske prakse i edukacije homeopata prema najvišim standardima.

Homeopatija je najjednostavnije rečeno, cjelovito sagledavanje zdravstvenog stanja pojedinca i po potrebi djelovanje na tegobe ili bolest homeopatskim pripravcima koji se baziraju isključivo na prirodnim sastojcima. Dakle homeopatski lijekovi daleko su nježniji prema organizmu negoli medicinski, iako i medicinske i homeopatske stvara farmaceutska industrija. 

"Ono što mi u homeopatiji radimo jest prvo upoznajemo čovjeka, njegove navike, način života i naravno, negove zdravstvene probleme. Ukoliko je potrebno liječenje nekim homeopatskim pripravkom upućujemo pacijenta u ljekarnu po  točno određeni pripravak. Naime, za jednu te istu vrstu bolesti ili tegobe ne vrijedi uvijek isti lijek, jer je svaki čovjek jedinstven. To je ono što nas razlikuje od klasične medicine, kao i činienica da homeopata prepisuje uvijek samo jedan lijek. U klasičnoj medicini mnogi pacijenti dobiju po pet ili čak više ljekova, koji potom mogu u interakciji jedni s drugima činiti više štete nego koristi. Pri tom svakako trebamo znati da homeopatija ne negira klasičnu medicinu, dapače isprepleće se s njome, no nudi ipak malo drugačiji pogled na organizam. U ponekim slučajevima potrebno liječenje klasičnom medicinom, no u većini slučajeva homeopatija je puno bolji put do zdravlja, govori nam homeopatkinja Gorički.

"Osnovna filozofija homeopatije jest pomoći organizmu da uđe u stanju ravnoteže odnosno da ima jak imunitet. Tijelo koje ima jak imunitet može samo sebe liječiti tek uz pomoć prirodnih i nježnih homeopatskih pripravaka. To je sva pamet. Dakle moramo raditi na jačanju imuniteta kad ga izgubimo, ako ne uspijemo sami, tu smo mi, homeopati", zaključuje vlasnica sesvetskog homeopatskog ureda Homeoway na Bjelovarskoj 23 u Sesvetama.


Ugodan interijer za razgovor 


U današnje vrijeme kada se sve više ljudi okreće prirodi  i prirodnom funkcioniranju našeg tijela, upravo bi homeopatija moglo biti rješenje za mnoge naše tegobe. Stoga oni koje će zanimati ta tema više informacija će moći dobiti na internetskoj stranici Homeoway ili dolaskom u ured radnim danom od 8 do 15. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 26.6.2023. 13:51:31

Create Account