Iz Grada objavili da pokreću projekt uređenja Sportsko-rekreacijskog centra Luka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2024. 12:14:34
Iz Grada objavili da pokreću projekt uređenja Sportsko-rekreacijskog centra Luka

Foto: Borko Samec, Sesvete danas/Prostor na kojem bi se trebao graditi SRC Luka

Grad Zagreb pokrenuo je jučer javnu nabavu za projektiranje Sportsko-rekreacijskog centra Luka u Sesvetama, uz  Vuger potok



Iz gradske uprave danas su priopćili da pokreću postupak projekta izgradnje sportsko-rekreacijskog centra Luka. 

„Novi sportsko-rekreacijski centar na prostoru većem od 18.000m² osigurat će sportašima i stanovnicima Sesveta i okolnih naselja priliku za bavljenje sportom i aktivan život, istovremeno osiguravajući zaštitu krajolika potoka Vuger i zelene zone koja se uz njega nalazi”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba. 


Naime, na području Luka u Sesvetama živi gotovo 40.000 stanovnika, i to brzorastuće naselje će na ovaj način dobiti adekvatan prostor za aktivnosti na otvorenom.


„Prostor uz  Vuger potok između OŠ Luka i Gimnazije Sesvete bit će otvoreni sportsko-rekreacijski centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom, i tako ponuditi niz novih sadržaja djeci i mladima, rekreativcima i sportašima”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.


SRC Luka imat će atletsku stazu, višenamjenska igrališta za rukomet, mali nogomet, košarku i graničara; zatim street workout park i stolove za stolni tenis. Uz sportske sadržaje planirani su i prateći sadržaji – svlačionice i sanitarni prostori primjereni modernom sportskom centru. Kako bi prostor centra ostvario puni potencijal za ugodan boravak građana, predviđeno je i hortikulturno uređenje koje će osigurati hlad uz klupice, pružiti česme za pitku vodu te natkrivene sjenice za odmor korisnika i za školu u prirodi. Projekt posebice osigurava pristupačnost centra osobama s invaliditetom kao i zaštitu okoliša i očuvanje energije. 


Nakon projektiranja, slijedi izdavanje dozvola, a potom i raspisivanje natječaja za izvođača, uz očekivani početak radova sljedeće godine, navode iz gradske uprave.



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account