Kako su Sesvećani glasali na portalu?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2017. 14:12:08
Kako su Sesvećani glasali na portalu?

Foto: Screenshot Sesvete danas

Rezultati izbora su poznati. A kako su glasali čitatelji na anketi? Naša anketa u koju se uključilo 228 čitatelja pokazale se ovaj puta vrlo relevantnom za najvažnija prva četiri mjesta.

Često puta slušamo od političara, ali i drugih kako ankete koje rade specijalizirane agencije nisu pouzdane nego rezultat uvijek ispadne drugačiji. To naprosto nije točno, jer agencije, ako rade neutralno, a ne za neku političku opciju, vrlo precizno, uz zanemarivu grešku pogađaju rezultat izbora.

Vrlo su neprecizne i nepouzdane ankete koje se pojavljuju po portalima, kao što je primjerice bila ova na kojoj su čitatelji mogli glasati za jednog od ponuđenih kandidata za gradonačelnika. No, ipak, kao što se sad nakon izbora vidi, unatoč malom broju čitatelja koji su sudjelovali u anketi, tek njih 228, prva četiri mjesta su pogođena vrlo precizno.

Kao što možete vidjeti na slici, Bandićev rezultat pogođen je vrlo precizno, u anketi dobio je 31% glasova koliko i na izborima. Druga u Anketi Anka Mrak Taritaš dobila je 21% glasova, što je nešto manje negoli na izborima gdje je ostvarila rezultat od 24,27%.

Pogođeno je i treće mjesto Sandre Švaljek koja je dobila 15% glasova čitatelja portala Sesvete danas, dok je u stvarnosti isto tako treća osvojila 19% glasova.

I četvrto mjesto predvidjeli su naši čitatelji, koji su Bruni Esih dodijelili 13% glasova, a na izborima je osvojila malo manje od 11%.

Daljni rezultati ankete ne prikazuju stvarnost, zbog premalog broja uključenih u anketu. Nakon ovih izbora imamo kratku i jednostavnu anketu. Tko pobjeđuje u drugom krugu?

Ova anketa bit će otvorena do završetka drugog kruga i pokušat ćemo predvidjeti jesu li glasovi Sesvećana, odnosno čitatelja ovog portala istovjetni stvarnim rezultatima. Dakle, glasajte za Anku ili Milana. Podsjetimo, svoj glas možete dati samo jednom s istog uređaja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.6.2017. 12:34:58

Create Account