Karta najčešćih ljetnih gužvi na hrvatskim cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.7.2017. 18:15:24
Karta najčešćih ljetnih gužvi na hrvatskim cestama

Foto: Ilustracija

HAK je sastavio kartu ljetnih gužvi na našim prometnicama. Najznačajnije su gužve uvijek tijekom vikenda, osobito subotom kad najveći broj turista ulazi u zemlju, odnosno vraća se svojim kućama. Ovom kartom žele skrenuti pozornost vozačima na mjesta i dionice cesta gdje se najčešće stvaraju kolone.


Radi lakšeg snalaženja, karta sadrži nekoliko kategorija:

a) Granični prijelazi: Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa, Bregana, Macelj, Goričan, Bajakovo, Metković, Klek, Zaton Doli, Karasovići, Ličko Petrovo Selo, Maljevac, Stara Gradiška, Slavonski Brod,

b) Trajektna pristaništa i luke: Brestova-Porozina (Cres), Valbiska-Merag (Cres), Stinica-Mišnjak (Rab), Prizna-Žigljen (Pag), Sumartin-Makarska (Brač), Drvenik-Sućuraj (Hvar), trajektne luke Zadar i Split,

c) Naplatne postaje: Lučko, Rupa, Zaprešić, Zagreb-Istok,

d) Turistička središta na obali,

e) Dionice autocesta i državnih cesta:

naplata Bobovica (A3) – čvor Jankomir – zagrebačka obilaznica – čvor Ivanja Reka – naplata Sveta Helena (A4);

čvor Maslenica – tunel Sveti Rok (A1);

naplata Lučko – čvor Bosiljevo 2 (na autocesti A1/A6);

riječka obilaznica (A7);

Istarski ipsilon prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija (A9);

Jadranska magistrala (DC8) na dionicama: Bakar – Novi Vinodolski, Zadar – Šibenik, Trogir – Split – Makarska, Zaton – Dubrovnik – Ćilipi.


Ukoliko se ipak dogodi da upadnete u gužvu i ne možete dalje, informacije o tome što se događa na cestama, možete pronaći na internetskim stranicama www.hak.hr, na HAK-ovoj aplikaciji za pametne telefone (iOS, Android i Windows), radijskim javljanjima na HR2 nakon Vijesti u pola, kao i na broj telefona Informativnog centra 072 777 777 koji je dostupan 24/7.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2022. 9:50:34

Create Account