Kolinda Grabar Kitarović u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.1.2020. 19:01:05
Kolinda Grabar Kitarović u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Promocija:


Kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar Kitarović održala je veliki središnji predizborni skup u Sesvetama.




Veliki središnji predizborni skup za Grad Zagreb Kolinda Grabar Kitarović održala je u Sesvetama u sportskoj dvorani Jelkovec.  Nije slučajno što je upravo središnji zagrebački skup održan u Sesvetama, a razlog je otkrio prvo govornik od nekoliko prethodnika Grabar Kitarović. Bio je to predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. 


"Vi dobro znadete da je na prošlim predsjedničkim izborima Kolinda pobijedila upravo u Sesvetama i mojoj Dubravi, upravo ovdje kod nas je dobila najveći broj glasova, a tako će biti i sada", uz ostalo rekao je Mikulić.


Nakon njega nazočnima se su obratili Darinko Bago, dugogodišnji predsjednik Končara koji sredinom siječnja odlazi u mirovinu, a bio je i predsjedničin savjetnik za gospodarstvo, te Marijana Petir, eurozastupnica u prethodnom mandatu. 


Podršku je kandidatkinji HDZ-a došao dati i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uz kojeg su bili skoro svi ministri iz redova ove stranke. Govoreći vrlo kratko, Plenković je izmamio veliki pljesak tvrdnjom da se stanar Pantovčaka neće mijenjati, jer Hrvatska neće izabrati protikandidata još uvijek aktualne predsjednice koji je, kao je rekao, za vrijeme njegove "Kukuriku" vlasti Hrvatska bila upropaštena.


Naravno, najviše oduševljenja gotovo tisuću i petsto ljudi koji su se što na tribine, što na parket natiskali u sportsku dvoranu izazvao je dolazak na pozornicu predsjedničke kanidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Uz uobičajene teme rodoljubne tematike, te pitanje sigurnosti države,  Grabar Kitarović je posebno apostrofirala svoj program koji je sastavljen iz nekoliko glavnih točaka, a zainteresirani ga mogu pročitati na njenim web stranicama, poveznica na službeni web Kolinde Grabar Kitarović vodi klikom na banner na gornjem dijelu naslovnice portala.


U svom se govoru predsjednica također osvrnula na potrebu zaštite ranjivih i marginaliziranih skupina u društvu, na zaštitu žena, te na potrebu jednakosti i pravednosti prema svim građanima Hrvatske, a za što nam je, kako je rekla, potrebna snažna hrvatska demokracija.


Na posljetku je pozvala građane da u nedjelju daju svoj glas njoj, te da država na međunarodnom planu zadrži svoj prepoznatljivi pravac i ugled.


Dolaskom na skup  Kolindu su podržali predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik HDZ-a, i sam Sesvećan Milijan Brkić, gradonačelnik Milan Bandić, brojni saborski zastupnici i drugi dužnosnici na raznim razinama, a brojni Kolindini simpatizeri nisu mogli ući u dvorani, nego su čekali ispred u nadi da ju vide.


"Ma ono je predivno, prije svega pogledajte koliko ovdje ima novinara, gotovo da nema nijedne televizije, a da ovdje nema kameru, pogledajte te fotoreportere, odavdje iz Sesveta otići će po Hrvatskoj i svijetu tisuće fotografija i minuta slikovnog zapisa koji će uz političke poruke prenijeti i zapis da je ovaj skup održan u Sesvetama", rekao nam je sugovornik sa skupa. 


I doista, odabirom upravo Sesveta za središnji zagrebački i završni skup u Hrvatskoj, vodstvo kampanje Kolinde Grabar Kitarović odalo je možda i najveće političko priznanje ovoj gradskoj četvrti bez koje, očito, više nitko neće moći sastaviti bilo kakvu i na bilo kojoj razini vlast.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.1.2020. 11:28:18

Create Account