Kraj prometnih problema u Dobrodolu?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2017. 8:45:56
Kraj prometnih problema u Dobrodolu?

Foto: Sesvete danas

Cesta Sesvete – Kašina – Marija Bistrica, jedna je od  najprometnijih prometnica na području Sesveta izuzev glavne četverotračne prometnice kroz samo središte i prema gradu odnosno zagrebačka ulica.


Po toj prometnici koju koristi cijeli Vugrovečko  - Kašinski bazen, prolazi i "pola" Zagorja i dnevni prometni doseg zna biti i do 20 tisuća vozila. Bila je potrebna rekonstrukcija raskrižja u Dobrodolu koji je sada semaforiziran, no problem je nastao zbog dugotrajnosti radova. Naime, izvođač radova Pionir, relativno je kasno ušao u posao, tijekom listopada i što zbog vremena, a što zbog nekih imovinsko pravnih problema koji su u međuvremenu riješeni, cijela rekonstrukcija se otegnula.

Patili su svi prolaznici tim dijelom ceste, jer je kroz cijelo to vrijeme, dakle pet mjeseci, promet bio reguliran semaforom naizmjenice jednom voznom trakom, što je u špici, jutarnjoj i popodnevnoj, stvaralo velike prometne gužve.

Prometnim problemima na tom dijelu konačno stiže kraj, zagrebački Holding, odnosno podružnica Zagrebačke ceste počinje asfaltiranjem čime će u konačnici biti otvorena i druga traka, te se promet ponovo normalizirati. Danas se polaže donji sloj asfalta, a početkom narednog tjedna svi korisnici te dionice moći će konačno odahnuti, jer bi radovi trebali biti završeni.


Create Account