Mali folkloraši KUD-a Sesvete najbolja su dječja skupina Grada Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2023. 10:47:22
Mali folkloraši KUD-a Sesvete najbolja su dječja skupina Grada Zagreba

Foto: KUD Sesvete

KUD Sesvete svojim nastupima niže izvrsne rezultate iako nemaju gdje vježbati, jer im je dvorana uništena, a kada će biti popravljena ne zna se. 



Na jučerašnjem završnom koncertu 45. Smotre folklornih amatera Grada Zagreba mlađa dječja skupina KUD-a Sesvete  proglašena je najuspješnijom dječjom skupinom Grada Zagreba, a njihova voditeljica Ivana Balen  dobila je nagradu za najbolju dječju koreografiju smotre.


Na završnici je nastupilo sedam dječjih folklornih skupina KUD Bukovac, HKUD "Prigorec" Markuševec, KUD Mladost Odra,  KUD "Frankopan" Remete, KUD Sveta Ana, Odranski Obrež, KPD Sveta Klara i KUD Sesvete. Sesvetski mali folkloraši osvojili su srca žirija i publike koreografijom "Kata i Mata zaljubljeni par", dječje igre i pjesme Slavonije. Prikazana koreografija ujedno je bila i praizvedba. Autorica ujedno i voditeljica skupine je Ivana Balen,  autor glazbene obrade Zoran Gojmerac.


Završnicu smotre je u Kulturno umjetničkom centru Travno organizirala Zajednica folklornog amaterizma Grada Zagreba (ZAFAZ).


"Jako smo sretni ovim postignućem naših folklornih mališana. Uspjeh je tim veći jer  još ne radimo u našoj dvorani koja  je oštećena u oluji i još se nije krenulo sa sanacijom, pa se snalazimo posvuda kao podstanari. Nadam se da će ovo biti poticaj nadležnima da se  KUD Sesvete uskoro vrati u svoju dvoranu i da zaljubljenici u hrvatsku tradicijsku kulturu i baštinu imaju ponovno svoj prostor u kojemu će vježbati", izjavio nam je nakon smotre Matija Dročić iz KUD-a Sesvete koji je s nama i podijelio ovu sjajnu vijest.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2023. 11:19:41

Create Account