Mali sesvetski folkloraši brončani na netom održanoj državnoj smotri u Kutini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.10.2023. 11:19:41
Mali sesvetski folkloraši brončani na netom održanoj državnoj smotri u Kutini

Foto: KUD Sesvete

Dječja folklorna skupina KUD-a Sesvete osvojila je u petak treće mjesto na državnoj smotri održanoj u Kutini.



Članovi dječje folklorne skupine KUD-a Sesvete na prošlog smotri dječjeg folklora Grada Zagreba osvojili su prvo mjesto i pravo predstavljanja svog grada na državnoj smotri na kojoj su osvojili treće mjesto. Za koreografiju "Kata i Mata, zaljubljeni par" nakon Zagreba dobili su izvrsne ocjene i na državnoj smotri, odnosno na 20. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske koji je proteklog petka, 14. listopada održan u Kutini. 


Na ovom velikom Festivalu  nastupilo je  18 dječjih folklornih skupina iz Hrvatske te gosti iz Sjeverne Makedonije, AKUD „Mirce Acev“ iz Skopja. Predstavila su se djeca iz Rovišća, Kutine, Samobora, Draganića, Lekenika, Žižkovaca, Budrovaca, Trnovca Bartlovečkog, Siska, Vinkovaca, Šibenika, Jurandvora, Dubrovnika, Velikog Trgovišća, Zmijavaca, Starih Mikanovaca, Varaždina i Sesveta.


Ovaj izniman uspjeh malih sesvetskih folkloraša ostvaren je u konkurenciji 18 najboljih hrvatskih dječjih folklornih skupina. 

Ovogodišnji pobjednici su  mali folkloraši Kulturnog centra ” Gatalinka” Vinkovci, dok su drugo mjesto odnijeli mali Dubrovčani, odnosno dječja skupina KUD-a Sveti Juraj iz Osojnika.


Mi, naravno, čestitamo našim malim Sesvećanima, ali i voditeljima i vodstvu KUD-a koji s djecom doista izvrsno radi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 10:57:27

Create Account