"Manje oružja - manje tragedija" - vratite ilegalno oružje, eksploziv i municiju bez ikakvih sankcija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2020. 9:30:52
"Manje oružja - manje tragedija" - vratite ilegalno oružje, eksploziv i municiju bez ikakvih sankcija

Foto: PUZ

Policijska postaja Sesvete poziva građane da vrate oružje,municiju i eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju bez ikakvih sankcija.


Akcija sesvetske policije   "Manje oružja - manje tragedija" bit će provedena naredni tjedan od 9. do 13. ožujka.  Tijekom trajanja akcije građani mogu dobrovoljno donijeti ilegalno oružje ili municiju u stanicu, međutim eksploziv (mine, bombe, granate),  ne smije se donositi u stanicu, nego će po takva sredstva doći pirotehničar. Građani pirotehničara mogu prema želji pozvati da dođe i po oružje odnosno municiju.


Broj telefona vezan uz ovu akciju je 4570 820.


"Svrha provođenja ove akcije je intenziviranje mjera i radnji na postajnom području PP Sesvete u cilju dragovoljne predaje oružja i streljiva od strane građana  s napomenom da za isto nisu predviđene nikakve sankcije, te je svaka dragovoljna predaja oružja i streljiva dobrodošla", kažu u policiji. 


Ova akcija svakako je potaknuta i prošlotjednim nesretnim događajem kad si je jedan mještanin Sesveta bombom oduzeo život što nam govori da je još uvijek među dijelom građana mnoštvo oružja, municije i minsko - eksplozivnih sredstava zaostalih još od rata, a što čini potencijalnu opasnost i ugrozu za cijelu našu društvenu zajednicu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.1.2023. 11:40:33

Create Account