Maturanti sesvetske srednje škole dali krv

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2021. 11:52:16
Maturanti sesvetske srednje škole dali krv

Foto: Sesvete danas, arhiva

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Jelkovec polučila solidan odaziv.



Crveni križ proveo je u petak popodne akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Srednjoj školi Jelkovec. Akciji je pristupio 41 maturant i nekoliko djelatnika škole, a odbijeno ih je 14. Treba reći kako se radi o najmlađoj populaciji dobrovoljnih darovatelja koji uglavnom po prvi puta dolaze dati krv, pa je razlog odbijanja uglavnom bio premala kilaža potrebna za dobrovoljnog darovatelja krvi ili preniska razina željeza u krvi, odnosno nepravilan, većinom prenizak tlak. 


Ukupno je prikupljeno 27 doza, a ono što je najvažnije je da se odazvalo 23 novih darovatelja, jasno, radi se o maturantima. 


Iz Crvenog križa najtoplije zahvaljuju sesvetskim maturantima i djelatnicima Srednje škole Jelkovec na uspješno provedenoj akciji kojoj je za cilj, daleko više od samog broja prikupljenih doza, popularizacija i pomlađivanje korpusa sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi.


Uz ovu vijest podsjetimo da je redovna općinska akcija dobrovoljnog darivanja za ovaj mjesec u utorak, 16. ožujka u Domu obrtnika Sesvete, Ninska 11c od 12,30 do 17,30.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account