Petstotinjak uglavnom malih maškara okupiralo oko nedjeljnog podneva sesvetski Trg Dragutina Domjanića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.2.2024. 9:55:49
Petstotinjak uglavnom malih maškara okupiralo oko nedjeljnog podneva sesvetski Trg Dragutina Domjanića

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Ove je godine održan 56. Sesvetski fašnik uz sudjelovanje dvadesetak grupa s više od 500 sudionika plus maske prijavljene na natjecanje, plus one male i velike maske koje su se samo prešetavale po trgu.




Već 56. izdanje Sesvetskog fašnika održano je jučer na Trgu Dragutina Domjanića ispred zgrade Narodnog sveučilišta Sesvete koje svih tih godina organizira ovo tradicijsko događanje koje je kroz povijest imalo različitih izvedbi, a zadnji niz godina posvećen je najmlađima koji se ovoj manifestaciji i najviše vesele.


Ove godine maskama vrlo bogato fašničko izdanje okupilo je u dvadesetak grupa više od 500 sudionika, a k tome treba pribrojati još maski koje su se natjecale za nagrade, te još njih koje su se jednostavno prešetavale po Trgu Dragutina Domjanića gdje je vladala prava gužva, bilo oko pozornice gdje se odvijao program, bilo oko štandova s pogačama, kokicama ili raznim balonima i kramerajem, te s druge strane dječjim "ringišpilima", kak' se u ovom kraju nazivaju vrtuljci. 


Za dobru pjesmu i zabavu pobrinuli su se naš gitaristički virtuoz Ante Gelo i Bruna Oberan koji su odsvirali i otpjevali niz poznatih pjesmica ustvari dječjih evergreena koje svi znademo od "Moja mala djevojčica", "Zeko i potočić" do nešto novijih, ali djeci i mlađim roditeljima vrlo poznatih izvedbi.


Na posljetku dodijeljene su nagrade sponzora Sesvetskog fašnika najboljim pojedinačnim i grupnim maskama prema mišljenju teta iz Narodnog sveučilišta. Onim malim maskama koje su neuspješno očekivale nagradu suzu su ipak prekinule krafne koje je organizator nesebično dijelio svim malim i velikim mačkarašima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.2.2024. 10:30:56

Create Account