198. Samoborski fašnik - fašnička delegacija posjetila Zagrebački ZOO

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.2.2024. 15:15:44
198. Samoborski fašnik - fašnička delegacija posjetila Zagrebački ZOO

Foto: Promo

Bu li  Sraka i ovo leto bila na Samoborskom fašniku?



Pred dane veselog fašničkog ludila, dva neobična lika odlučila su prošetati kroz Zoološki vrt. Princ s krunom od lažnih dragulja i Fiškal u ozbiljnom odijelu sa škrlakom na glavi kročili su kamenim stazama oaze divljih životinja. Dvojac, bez Sudeca koji se producira po Kvarneru i solidarizira se sa svojom strukom, krenuli su u potragu za Srakom koja se u svojoj nastambi oporavlja od prošlog Fašnika.


Šepureći se gustim crnim perjem i pisanim repom Sraka si je, u okružju svojih prijateljica ptica, plesala Labuđe jezero. Ugledavši Princa zaigralo joj je srce i mam se sjetila kak su si njih dva tancali prošlo leto. U sanjarenju ju je prekinuo ozbiljan glas: „Dost je plandovanja! Sraka, moraš se vrnuti nazaj. Bez tebe ustroj Fašničke Republike ne ide“, na redu ju je pozvao Fiškal.  

Princ je primijetio jata šarenih ptica koje su slobodno letjele nebom iznad njih. Sa smiješkom na licu, uputio je svoj pogled prema Sraki. "O mudra ptico, kako tvoje perje sjaji poput moje prinčevske krune?"

„Dva put je dvaput, tri put je triput, al' ljubav je jedna i jedina, vječna. Jest da si mi malo nestabilan i moram si nekad zamjenu najti kad nismo na Fašniku, drago mi je videti te ponovno“, umiljavala se Sraka Princu.


Dok je Sudec pomagao pticama pronaći izgubljena pera, Princ je Sraku poveo u šetnju da mu pokaže ostale nastambe. Dok ga je romantično gledala i pričala mu kako je cijelu zimu sovama prenosila svoju mudrost, nije niti slutila kako Princ kuje plan i kako je šetnja samo bila izlika da pronađe mjesto gdje će se doći sakriti od suđenja.  


Ravnatelj Skok, zvani kao Poskok na Fašniku, na odlasku svima je lepo rekel kak' je EU uvela mjere protiv ptičje gripe, pa Sraka mora ostati u Zoološkom vrtu kako bi bila zaštićena. „Rekli su mi da ne smem van iz Vrta ziti. Mislim, ja se ne bum žalila. Ali…to je moja Fašnička Republika za koji se spremam celu godinu!“


I kaj sad!?

Kak bu zišlo, bute vidli ak' dojdete u Samobor u petak 2.2. u 19 sati na Trg Fašničkih velikana. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 1.4.2024. 12:50:02

Create Account