Pobuna dijela mještana Soblinca zbog obilaska gradilišta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2020. 10:54:07
Pobuna dijela mještana Soblinca zbog obilaska gradilišta

Foto: Čitatelji koji su fotografije poslali nam ili objavili u komentaru na našoj fb stranici

Nakon zatvaranja prometnog raskrižja u Soblincu, pobunili su se stanari sporednih ulica koje se sada koriste kao obilaznica gradilišta.




Nakon što je prekjučer, u ponedjeljak za sav promet zatvoreno raskrižje na glavnoj prometnici kroz Soblincec, na državnoj cesti DC3 odnosno na tom dijelu Soblinečke ulice, veći dio dosadašnjeg prometa premjestio se na obližnje lokalne ulice. Prethodno su Zagrebačke ceste Krapinsku i Ličku ulicu proširile i napravile dodatni luk na okomitom spoju dviju lica kako bi autobusi ZET-a, kad jednom bude nastavljen javni prijevoz, mogli tud prometovati. 


Ovaj privremeni lokalni obilazni pravac zamišljen je kao obliazak za autobuse i lokalni osobni promet, no ne i tranzitni teretni promet. U tom je smislu postavljena ispod znaka izričite naredbe za zabranu prometa u oba smjera dopunska ploča kojom se promet iznimno dozvoljava "stanarima, autobusima ZET-a i poslovnih subjetaka". 


Upravo tako vrlo neprecizno sročena definicija omogućuje gotovo svima da koriste ove ulice.  


No, zašto stanari negoduju?  Kažu, ulice nisu predviđene za toliki promet, posebice ne teških kamiona i šlepera. Navode dalje djecu na cesti, utjecaj vibracija na građevine itd. O tome su obavijestili i policiju koja je izašla na mjesto događaja i počela kontrolirati promet. 


Upitali smo u službama gradske četvrti Sesvete za komentar, no, naravno, gradska četvrt za to nije nadležna, međutim mišljenje je da se javna prometnica ne treba zatvoriti, tek bi policija, kako kažu, trebala uvesti reda u prometovanju teretnih vozila za koje je službeno utvrđen i obilazni pravac, a kojeg smo objavili u članku o objavi zatvaranja križanja.


 "Znadete dobro i sami koliki smo imali pritisak zbog tog križanja da se konačno rekonstruira i nakon više godina intenzivnog lobiranja uspjeli smo pokrenuti njegovu rekonstrukciju. Promet kroz raskrižje bi trebao biti zatvoren oko mjesec dana, pa molim sve građane da se malo strpe, jer radi se i gradi ono što su sami tražili da se izgradi. Shvaćam da pojedini mještani sad imaju zbog toga problema, ali poručujem im da izdrže i potom će svima biti bolje i ugodnije. A zamolit ćemo policiju da češće kontrolira promet u tom dijelu kako bi se umanjilo kršenje odredbi", rekao nam je o tom pitanju predsjednik VGČ Stjepan Kezerić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account