Podjelom ruža u Sesvetama obilježen Dan žena

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2017. 15:04:17
Podjelom ruža u Sesvetama obilježen Dan žena

Foto: Sesvete danas

Udruga Inicijativa za Sesvete u suradnji s udrugom Hrvatska žena i potporom sesvetske organizacije Stranke rada i solidarnosti danas prije podne na središnjem sesvetskom trgu Dragutina Domjanića prolaznicama je dijelila ruže, a povodom 8. ožujka, Dana žena.


Više od petstotina ruža primile su Sesvećanke uz osmijeh i zahvalu. Ruže su većinom uručivali muškarci i to zamjenik predsjednika gradske četvrti Sesvete Marijan Tomurad, koji je obišao i obližnje urede, te uručio ruže i sutkinjama prekršajnog suda, te djelatnicama ureda uprave gradske četvrti, ali i mnogim prolaznicama.

Ruže su dijelili i njegovi suradnici, ali i sama predsjednica Inicijative za Sesvete Zlata Trošelj koja nam je povodom današnjeg dana izjavila: "Žene su napredovale u svojim, danas već svakodnevnim pravima u odnosu na ranije, međutim ima još, na žalost, dosta područja gdje još nismo stekle apsolutnu ravnopravnost, a prije svega tu mislim na isplatu jednakih plaća za isti posao. Naime, žene su pri tome potplaćene u odnosu na muškarce".

Upravo Danom žena želi se ukazati na potrebu konstantnog informiranja o još uvijek aktualnoj nejednakost i težiti prevladavanju tih i takvih razlika.


Create Account