Promjena termina velike ekološke akcije sadnje stabala

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2020. 16:59:06
Promjena termina velike ekološke akcije sadnje stabala

Foto: Plakat

Velika akcija sadnje stabala sa subote razvlači se na tri dana, četvrtak, petak i subotu.


Zbog izrazito pogoršane epidemiološke situacije, ali i zbog prognozirane kiše u subotu,  akcija će biti razvučena na tri dana.


Kako doznajemo u ZIPS-u, akcija je pobudila nevjerojatno zanimanje, iznad svakog očekivanja, zanimanje za dolazak iskazalo je gotovo tisuću građana, a unatoč odvijanju cijele akcije na otvorenom, nemoguće bi bilo u samo nekoliko sati učiniti ispravan epidemiološki okvir za sadnju, pa je stoga odlučeno akciju razvući na tri dana. 


U četvrtak i petak sadnja će se odvijati u popodnevnom terminu od 15 sati, a u subotu, kako je i bilo najavljeno od 10 sati iako se možda već, prema prognozama, od oko 11 može očekivati početak padavina.  Sav ostali program za subotu ostaje, za sada, kako je planiran.   No, organizatori namjeravaju ipak tri četvrtine sadnje obaviti po lijepom vremenu u četvrtak i petak, pa pozivaju građane da im se jave za termin koji im najbolje odgovara. 


Podsjetimo, bit će posađeno 250 stabala 85 različitih vrsta.   

U epidemiološkom smislu, svi će sudionici akcije biti obvezni nositi masku, a dezinficijensi će biti na raspolaganju na više lokacija.




Create Account