Proslavljen Dan Mjesnog odbora Đurđekovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.5.2019. 22:08:44
Proslavljen Dan Mjesnog odbora Đurđekovec

Foto: M.o. Đurđekovec

Svetom misom kod križa, te dodjelom priznanja zaslužnim građanima, u Đurđekovcu je obilježen Dan tog Mjesnog odbora.



Drugu godinu za redom obilježen je Dan Mjesnog odbora Đurđekovec.  Prvo je održana misa koju je predvodio vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić, a potom je u prostorijama Mjesnog odbora upriličen prigodni program uz sudjelovanje eko etno udruge Prigorske sam gore list čiji su članovi izveli nekoliko pjesama, a gitarist Marko Kovačić i sam Đurđekovčan koji je osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju izveo je nekoliko skladbi. 


Profesor Ivan Klaić, dugogodišnji ravnatelj vugrovečke škole  sada u mirovini,  inače ugledni povjesničar, najavio je skoro predstavljanje svoje knjige OD VGRE DO VUGROVCA i okolnih mjesta.  

 

Zaslužnim mještanima za razvoj i prosperitet njihova naselja uručene su zahvalnice, a potom je nastavljeno ugodno druženje uz glazbu i dobar gulaš koji su pripremili branitelji UHDDR-a SESVETE. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić kojem je predsjednik m.o. Đurđekovec Marijo Đurković također uručio zahvalnicu za pomoć u radu i djelovanju tog naselja.


"Neka i ova naša proslava bude pokazatelj prijateljstva i zajedništva u našem mjesnom odboru pod nazivom "PRIJATELJU TI SI MOJA BAŠTINA", rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Đurđekovec Marijo Đurković. 


Create Account