Sesvećan, najdezinficiraniji vozač proteklog vikenda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2020. 13:18:02
Sesvećan, najdezinficiraniji vozač proteklog vikenda

Foto: Pixabay

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije Alkohol i droga.Iako su preporuke zdravstvenih vlasti smanjiti slobodno kretanje na najmanju moguću mjeru ukoliko nije uvjetovano neodgodivim poslovnim razlozima, dio građana i nadalje je u dosadašnjem režimu ponašanja kao da se ništa nije dogodilo, a mnogi odlaze i na određene veselice i partyje. 


Jednog takvog je u noćnim satima zaustavila policijska patrola u Sesvetama, gdje je odmah ustanovljeno da je u strahu od virusa nakon intenzivnog druženja bio temeljito dezinficiran. Možda mu je to pomoglo u borbi protiv virusa, no nije pomoglo u odnosu s represivnim vlastima. Evo priopćenja PP Sesvete i PUZ-a.


PP Sesvete

U razdoblju od 13.do 16.03.2020. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ na razini PUZ-a  sankcionirala  3  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola i 2 zbog prekoračenje brzine. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,09  g/kg kod vozača, dok kod vozačica nije utvrđen alkohol.

PUZ

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 563 prometna prekršaja, od čega 49 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 224 prekršaja nepropisne brzine, 72 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 51 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 pod zabranom, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 159 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u subotu, 14. ožujka 2020. godine oko 2 sata, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Bjelovarske ulice u Sesvetama u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača i alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,09 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

- u subotu, 14. ožujka 2020. godine oko 1.10 sati, 37-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Supilove ulice gdje je sudjelovala u prometnoj nesreći. Alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg zbog čega je isključena iz prometa i smještena u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Prilikom provođenja akcije, 5 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 5 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


 Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su tri osobe – test negativan, a jedna osoba je odbila provođenje testiranja.


Od 107 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 12 vozača (20,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 12 mladih vozača (24,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2020. 10:53:27

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account