Sesvećani su dali krv

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.8.2017. 12:53:04
Sesvećani su dali krv

Foto: Sesvete danas/Borko Samec

Sesvetski Crveni križ održao je jučer akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je uobičajeno održana u prostoru Doma obrtnika. 


Ukupno se odazvalo 46 osoba od kojih 12 nisu mogle dati krv, pa je tako prikupljeno 34 doze životno važne tekućine. Tajnik sesvetskog Crvenog križa Željko Turčić najtoplije zahvaljuje svima na odazivu.


Čini se kao davalaštvo krvi u Sesvetama još uvijek nije tako razvijeno kao na nekim susjednim područjima, no ideja humanosti i dobrote je nešto što se razvija i vjerujemo da će u dogledno vrijeme i na sesvetskom području mnogi, posebice mladi, uključiti se u davalaštvo krvi svhaćajući da je to nešto najplemenitije na svijetu, jer darujući dio sebe spaavate neznance u zdravstvenoj nevolji. Krv je lijek bez kojeg u određenim sluajevima nema pomoći i nema zamjene za tu životno važnu tekućinu. 


A društvo se odužuje dobrovoljnim darovateljima krvi na najbolji mogući način, plaćanjem dopunskog životnog osiguranja, doživotno. Jer, krv može dati samo najzdraviji dio populacije, koji će kad ostari, možda zatrebati liječniku pomoć, koji će tada imati u cijelosti pokrivenu dodatnom policom. 


I grad Zagreb se pridružio zahvali svojim darovateljima kojima za određeni broj davanja osigurava besplatnu godišnju kartu ZET-a za neograničen prijevoz na svim ZET-ovim linijama.


Iako bi motivirajući faktor za buduće darivatelje krvi trebao biti isključivo humanitarni, niti ovi navedeni benefiti za dobrovoljne darovatelje nisu beznačajni i moguće će ponekog nagnati da se pridruži velikoj humanoj porodici dobrovoljnih darovatelja krvi.


A već prvu priliku mnogi će moći iskoristiti 23. rujna i to ovog puta u sklopu sesvetske župne crkve. Naime sesvetski župnik vlč. Marijo Migles i sam je dobrovoljni darovatelj krvi, te želi pomoći sesvetskom Crvenom križu. Stoga će zajednički Župa i Crveni križ organizirati dobrovoljno darivanje krvi u župnim prostorijama, ali uz dodatni program odnosno veselicu i roštilj. 

O tome slijede detalji uoči akcije. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account