Sesvetska brigada nikako do naziva parka u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.10.2023. 12:05:59
Sesvetska brigada nikako do naziva parka u Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Prije dvije godine krenula je inicijativa imenovanja zelene površine u Sesvetama Parkom 144. brigade, ali zasada bez uspjeha.



Bojovnici sesvetske 144. brigade hrvatske vojske dali su veliki doprinos Domovinskom ratu. Brigada je i dan danas poznata i jedna od najznačajnijih zagrebačkih brigada, no, nikako do naziva parka imenom brigade. Veliki zeleni prostor omeđen Bistričkom ulicom, Zagrebačkom cestom te Vuger potokom predlagači, Vijeće gradske četvrti Sesvete nastoji nazvati imenom slavne ratne brigade iz koje je 20 pripadnika poginulo, a deseci su ranjeni od kojih mnogi teški invalidi.


"Mislimo da zbog svojih zasluga brigada ima pravo na svoj park, tim više što se tu na samom kraju zelene površine omeđene drvoredom, idealnim za jedan lijepi sesvetski park nalazi i spomen obilježje u ratu poginulim Sesvećanima, Majka i dijete autora Branka Kelčeca Kelje, akademskog kipara iz Planine Donje, inače i samog sudionika Domovinskog rata odnosno pripadnika ove brigade",  kazuje nam Zorica Gregurić, vijećnica u Vijeću Gradske četvrti Sesvete, predlagačica ove ideje.


Vijeće je svojedobno prihvatilo ovu ideju, uputilo ju u proceduru, međutim do dan danas nikakvih odgovora nije stiglo u gradsku četvrt, iako je u međuvremenu već nekoliko puta sastao se Odbor za imenovanje ulica i trgova gradske skupštine, no, nisu smatrali za shodnim taj prijedlog dati ni na raspravu.


"Ovaj prostor nema kućnih brojeva, nikome ne bi naštetilo imenovanje parka, a našim dečkima i pojedinim djevojkama i ženama, pripadnicama brigade odali bismo time počast za njihovu žrtvu i sudjelovanje u oslobađanju naših krajeva od agresije", zaključuje  Gregurić nezadovoljna dosadašnjim razvojem situacije oko tog predmeta, odnosno nezadovoljna što grad nema sluha, kako reče, niti za druge, pa tako niti za ovaj slučaj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

Create Account