Sesvetske mažoretkinje na EP: Vratile se s medaljama!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.9.2017. 16:55:40
Sesvetske mažoretkinje na EP: Vratile se s medaljama!

Foto: KM Sesvete

Proteklog vikenda u Sloveniji je održano je 19. Europsko prvenstvo mažoretkinja na kojem su Sesvećanke imale zapažen nastup.


Da nisu krenule u Laško na pivo (samo one punoljetne, razumije se), nego u napad na medalje pokazale su naše mažoretkinje odmah po dolasku.


Klub mažoretkinja Sesvete s 27 članica, natjecao se na tom prvenstvu u pet kategorija; solo kadet, solo junior, duo mace senior, kadeti štap i seniori mace .


Djevojke su počele sa slavljem već u subotu navečer nakon proglašenja rezultata u neformacijama. Cijela Slovenija slušala je Lijepu našu zahvaljujući našim djevojkama; zlatom duu maca seniorki Heleni Fotak i Marijani Čorak. Djevojke su fantastičnim nastupom došle do titule prvakinja Europe u svojoj kategoriji. 


Naše solerice u ogromnoj konkurenciji više od 20 djevojaka ostvarile su također izniman rezultat: solo kadetkinja Ema Fumić osvojila je 11.mjesto, dok je solo juniorka Matea Kršak bila 12.


U nedjelju je bio dan za proglašenje rezultata u formacijama gdje su naše djevojke ponovno dominirale.

Kadetkinje su ostvarile povijesni rezultat sa svojom trenericom Silvijom! Postale su 6.najbolji europski tim u iznimnoj jakoj konkurenciji od 16 timova, te su drugi najbolji tim u Hrvatskoj po ostvarenim rezultatima.


Mace seniorke obranile  su prošlogodišnji uspjeh i ponovno osvojile 3.mjesto i brončanu medalju.


Roditelji navijači  iznimno su ponosni i sretni zajedno s predsjedništvom i trenericama.


"Veliko hvala svima koji su bodrili Sesvećanke i vjerovali u rezultat, navijali za nas i bili s nama. Također čestitamo svim Hrvatskim timovima na ostvarenim rezultatima", izjavila je trenerica Silvija Jurinjak ne propuštajući pri tom još jednom pozvati sve djevojke i djevojčice od 4-24 godine da  se pridruže iznimno uspješnom timu mažoretkinja i dođu na upise u Osnovnu školu Luka   ponedjeljkom i srijedom od 19:30.20:30.

 "Čekamo vas", kratko je zaključila svoju poruku mladim Sesvećankama trenerica Silvija.


A mi čestitamo svima uključenima u ovaj projekt i naravno ponajviše samim mažoretkinjama na iznimnom uspjehu.


Create Account